Főoldal > MOZGÁS > A séta több kalóriát éget el, mint a futás

A séta több kalóriát éget el, mint a futás

edzésfutásmozgásséta
0

Írta:

Mindig a futásra szavaztál, ha felszaladt egy-két pluszkiló? Ezen mostantól lehet, hogy változtatni fogsz!

A legfrissebb kutatások szerint sokkal gyorsabban égetjük a zsírt, ha kocogás helyett inkább a sétát választjuk – ráadásul a kedvünk, valamint a szívünk egészsége is napról napra jobb lesz!

A meglepő eredményt produkáló teszt készítése során 33 060 futó és 14 045 sétáló egészségét hasonlították össze, a felmérés végén pedig kiderült, hogy a kocogók „csak” 4.5 %-kal képesek csökkenteni a szív-és érrendszeri betegségekre, 20%-kal pedig az elhízásra való hajlamot.

Ezek az arányok a rendszeres sétálók közében viszont lényegesen jobbak: ők ugyanis 9,3%-kal képesek csökkenteni a szív egészségét veszélyeztető betegségek kialakulásának kockázatát, 45%-kal pedig a súlytöbbletre való hajlamukat.

A felfedezés fantasztikus hír lehet azok számára, akik egészségügyi állapotuk miatt eddig nem tudtak a futásnak hódolni, hiszen a séta kisebb fizikai igénybevételt jelent. Ráadásul nemcsak az alaknak tesz jót, hanem a pénztárcánknak is: ez ugyanis az egyetlen olyan fizikai aktivitás, melyhez nem kell különösebb sportfelszerelés, edzőcipő vagy kiegészítő sem – tehát hosszú távon még spórolhatunk is vele!

Napi legalább 30 perc séta jótékony egészségügyi hatásairól többet is megtudhatsz ide kattintva.


További cikkeink a témában

turmixzsírégetés

Top 3 zsírégető turmix edzéshez

Írta:
10 napja 0

A mesterséges turmixokat igazi csodaszernek tartjuk, fogyaszt, vagy épp izmot épít, ráadásul nem macerás, csak fel kell oldani egy kis vízben vagy tejben, és már fogyasztható is. Azonban sokkal egészségesebb italt készíthetünk magunknak pár perc alatt, csak némi hozzávaló és egy botmixer kell hozzá.

Kövess Facebook-on!
X