Főoldal > MOZGÁS > Így változik a külsőd, ha rendszeresen sportolsz

Így változik a külsőd, ha rendszeresen sportolsz

edzéskülsőmozgás
0

Írta:

A rendszeres sport egészségre gyakorolt jótékony hatásait hosszan lehetne sorolni. A külsővel kapcsolatos pozitív változások azonban nem merülnek ki az izomzat fejlődésében és a testsúly csökkenésében.

Üdébb, fiatalosabb bőr

Ugye te is észrevetted már, hogy sportolás után mennyivel simább, frissebb, puhább tapintású a bőröd? Mindez a fokozott vérkeringéssel hozható összefüggésbe. Mozgás hatására ugyanis több oxigén és tápanyag áramlik a bőr sejtjeihez, ami így sokkal üdébb, élettel telibb lesz. Ráadásul az izzadással a méreganyagok is távoznak a bőrön keresztül.

Javul a testtartás

Gyakorlatilag mindegy, hogy milyen mozgásformát választasz, a tartásod egészen biztosan javulni fog. Hogy miért? Mozgás hatására nem csak azok az izmok fejlődnek, amelyek látványosak, hanem a kevésbé látványosak is. Ilyenek a mély-, a törzsizmok, és a hát izmainak többsége. Ha ezek megerősödnek, hozzásegítik a gerincoszlopot ahhoz, hogy egyenes maradjon, egyenesebbé váljon, így jelentősen javul a testtartás is.

9686064 - group of young women in the gym centre.

Évekkel fiatalabbnak tűnünk

Nem kell hozzá komolyabb vizsgálati anyag, hogy megállapíthassuk: aki rendszeresen sportol, éveket letagadhat a valódi életkorából. A mozgás ugyanis nem csak a szervekre, egészségi állapotra van jótékony hatással, de mivel mindez kihat a külsőre is, a megjelenésünkben is fittebbek, fiatalosabbak leszünk. A női hiúság pedig nagy úr, úgyhogy elő az edzőcuccoddal!

Tónusosabbá válik a tested

A mozgásnak nem az az elsődleges célja, hogy fogyj, és hatalmas izomtömegeket növessz, bár szerencsére tagadhatatlanul összefüggésben áll a külső megjelenéssel a rendszeres sport. Ha nem is leszel feltétlenül izmosabb vagy vékonyabb, egész biztosan tónusosabbá válnak az izmaid, ami által sokkal csinosabb, nőiesebb alakra tehetsz szert, és senkinek nem lesz kétsége afelől, hogy rendszeresen foglalkozol a testeddel.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X