Főoldal > SZÉPSÉG > 4 tipp a tökéletes nyári bronzos bőrért

4 tipp a tökéletes nyári bronzos bőrért

bőrbronzosításnapnapozásszépség
0

Írta:

Tombol a nyár, szikrázóan süt a Nap és mindenki igyekszik a legjobb formáját hozni. Ehhez a vonzó megjelenéshez pedig ilyenkor szinte nélkülözhetetlen az igéző, bronzosan ragyogó bőr.

Az AVON szépségszakértői ezúttal pár olyan praktikát gyűjtöttek össze nekünk, amit bevethetünk annak érdekében, hogy egész nyáron élvezhessük a napbarnított bőr látványát.

1.  Barnuljunk fokozatosan!

Kétségtelen, hogy az egészségesen és szépen lebarnult bőr lehet a nyár tökéletes „kiegészítője”. Azonban nem mindnyájunknak adatik meg, hogy nap, mint nap a hasát süttesse, vagy érzékeny bőre miatt kerülnie kell a napsütést, esetleg tart a leégés okozta káros következményektől. A barnító krémek és testápolók tökéletes megoldást jelenthetnek erre a problémára, segítségükkel fokozatosan barníthatjuk bőrünket és adhatunk annak egy egészséges ragyogást, még akkor is, ha az irodában vagy az otthonunkban töltjük napjaink nagy részét. Így magabiztosan bújhatunk nyári ruhadarabjainkba, büszkén megmutatva lebarnult bőrünket.

2. Használjunk bronzosítót a napcsókolta hatásért!

A bronzosító púderek hű társaink a nyári időszak alatt is, hiszen gyönyörűen ki tudják hangsúlyozni az egységesen lebarnult arcbőrt. A bronzos ragyogásért egy ecset segítségével vigyük fel a bronzosítót orcáinkra, majd az igazán napcsókolta hatás érdekében egy leheletnyit tegyünk a homlokcsontunkra, az orrunkra és az állunkra is, ezután alaposan dolgozzuk el, ezzel még jobban kiemelve bronzos bőrünket.

3. Hangsúlyozzuk ki barnaságunkat vibráló színekkel!

Nyáron szívesebben nyúlunk az élénkebb, vadítóbb színekért, míg a sötétebb, komorabb árnyalatokat háttérbe szorítjuk. Nem is csoda, a feltűnő tónusok nem csak a jó időt idézik, hanem szuperül kiemelik a barna bőrt. Hangsúlyozzuk az ajkainkat egy izgalmas korall színű ajakrúzzsal, majd izzó narancs vagy vakítóan fehér árnyalatú körömlakkal készítsük el manikűrünket. A megszokott fekete vagy barna szemceruzánkat és szemhéjtusunkat is nyugodtan cseréljük le erre az időszakra egy izgalmasabb türkizes, lilás vagy esetleg bronzos árnyalatra. Így biztos, hogy még inkább érvényesül barnaságunk és szinte kirívunk a tömegből.

4. Gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

A tökéletes csokibarna bőr elérése persze nem veszélytelen, nagyon fontos, hogy a megfelelő bőrvédelemről se feledkezzünk meg, hiszen bőrünk nem felejt, minden egyes leégés nyomot hagy rajta. Válasszunk bőrtípusunknak megfelelő SPF számú naptejet, a világos bőrűeknek érdemes a legmagasabb faktorszámút használniuk.   Minden nap kenjük be magunkat napvédővel, még felhős időben is, napjában többször, ugyanis az UV sugarak 80%-a átszűrődik a felhőkön keresztül és az aktív vízparti tevékenységek során megkophat az előzetesen felvitt naptej réteg. Nem kell félnünk, ez nem azt jelenti, hogy a nyár folyamán nem barnulunk le, csupán hatékonyabban vehetjük fel a harcot és védhetjük meg magunkat a Nap káros sugarai és a leégés ellen.

Forrás: Avon


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X