Főoldal > EGÉSZSÉG > 7 gyors, pénztárcakímélő wellness-tippek otthonra

7 gyors, pénztárcakímélő wellness-tippek otthonra

wellness
0

Írta:

1. Tisztítsd meg a teret!– Kellék: nem kell hozzáAhhoz, hogy otthonod igazán alkalmas legyen a feltöltődésre, meg kell szabadulnod a felhalmozódott kacatoktól, a viták és betegségek okozta negatív energialenyomatoktól, amelyek miatt az éltető energia nem tud akadálytalanul áramlani a lakásban. Néhány egyszerű technika segítségével elűzheted a pangó energiákat.– Tippünk: Tapsolj! Ha a szobában tompa vagy […]

1. Tisztítsd meg a teret!

– Kellék: nem kell hozzá
Ahhoz, hogy otthonod igazán alkalmas legyen a feltöltődésre, meg kell szabadulnod a felhalmozódott kacatoktól, a viták és betegségek okozta negatív energialenyomatoktól, amelyek miatt az éltető energia nem tud akadálytalanul áramlani a lakásban. Néhány egyszerű technika segítségével elűzheted a pangó energiákat.
– Tippünk: Tapsolj! Ha a szobában tompa vagy életlen a tapsolásod hangja, az arra utal, hogy nagyon alacsony a jótékony energiák szintje. Tapsold körbe a szobát, és 5-10 perc múlva egy felfrissült, energiadús környezetben találod majd magad. Otthonodat úgy is energetizálhatod, ha ásványvizet permetezel szét a helyiségekben. Így egészséges, friss légkört teremthetsz.

2. Köszöntsd a tavaszi napsugarakat!

– Kellék: nem kell hozzá
Márciusban már gyakran előbukkan a Nap, ami a tavasz kezdetének csalhatatlan jele. Egy verőfényes tavaszi délelőtt kiváló alkalom a napfürdőzéshez! A melengető napsugarak hatására szervezetedben termelődni kezdenek a jókedvért felelős hormonok és az idegerősítő D-vitaminok, csökkentve a benned lévő feszültséget.
– Tippünk: Fordítsd az arcod a Nap felé, csukd be a szemed, és minden lélegzetvétellel szívd magadba a napsugarak éltető erejét! Belégzéskor képzeld el, hogy az életerő a fejed tetejétől halad a lábujjakig, és szétáramlik az egész testedben. Kilégzéskor a levegővel együtt fújd ki a felhalmozódott feszültséget!

0017501_1.jpg ()

3. Aromajóga az érzékeknek

– Kellék: a felsorolt illóolajak valamelyike
Az aromaterápia és a jóga áldásos hatását mindenki jól ismeri. Képzelheted, milyen testi-lelki nyugalmat jelenthet e két kiváló módszer ötvözése! Az alábbi gyakorlattal ellazíthatod a testedet és megnyugtathatod az elmédet.
–Tippünk: Készíts illóolajos fürdővizet – erre a célra használhatsz citromfű-, levendula-, mirtusz- vagy rózsaolajat –, és a kádban elmerülve végezz néhány egyszerű jógagyakorlatot, ezzel fokozva a meleg víz izomlazító hatását. Például nyújtsd ki a lábadat, és próbáld megfogni a lábujjaidat. Maradj ebben a pózban néhány másodpercig, közben figyeld a légzésedet, érezd, hogy minden egyes kifújással kevesebb benned a feszültség. Fürdés után bújj kényelmes ruhába, csepegtess kamilla- vagy szantálfaolajat a mécsestartóba, és a következő gyakorlattal folytasd az ellazulást. Ülj a földre egyenes derékkal és kinyújtott lábakkal, majd lassan hajolj előre, hajtsd le a fejed, kicsit hajlítsd be és nyisd szét a térdeidet, a karjaidat pedig behajlított könyökökkel támaszd a lábaid közé. Maradj így 1-2 percig.

4. Fürdőzz tejben-vajban!

– Kellék: tej, tejszín
Ha a bőrödet szeretnéd kényeztetni, csodás eredményt érhetsz el az otthoni Kleopátra-fürdővel. – Tippünk: Engedd tele a kádat a szokásosnál kicsit melegebb vízzel (a tej úgyis lehűti majd). Önts hozzá 1 liter tejet és 2 dl tejszínt, majd merülj el benne kb. 15-20 percig. A tejtermékek vitaminokkal és ásványi anyagokkal ápolják a bőrödet, így az kellemesen puha tapintású és egészségesen fénylő lesz.

5. Arckezelés fáradt bőrre

– Kellék: tej, élesztő, kukoricaliszt, joghurt, citromlé, méz
A bőrödet is igénybe veszik a fárasztó hétköznapok, ezért könnyen fakóvá és fénytelenné válhat. Az alábbi szépítő recepteket magad is elkészítheted, hiszen a szükséges alapanyagokat megtalálod a konyhában.
– Tippjeink:
1. Bőrradír: 1 evőkanálnyi tejjel keverj össze fél kocka élesztőt, és adj hozzá 1 evőkanál kukoricalisztet. Hagyd megszáradni, majd körkörös mozdulatokkal dörzsöld le.
2. Pakolás: 1 pohár joghurtot keverj össze 1 mokkáskanálnyi citromlével és 1 kiskanál mézzel. A pakolást – a szem környékét kihagyva – kend az arcodra, és hagyd hatni 8-10 percig. Bő vízzel mosd le, bőröd garantáltan felfrissül és selymes tapintásúvá válik tőle.

6. Élénkítő lábfürdő

– Kellék: teniszlabda, 2 lavór
A tested kényeztetése során ne feledkezz el a lábaidról sem!
– Tippünk: Kezdd egy jóleső talpgimnasztikával! Egy teniszlabdát görgess a talpaddal néhány percig – ez különösen hatékony, mert a talp reflexzónáinak ingerlése által ellazítja az egész testet. Majd egy lavórt tölts tele meleg (37-38 Celsius-fokos), egy másikat pedig hideg (18-20 Celsius-fokos) vízzel, és felváltva mártóztasd meg bennük a lábaidat. Először a meleggel kezdd, és kb. két perc múlva válts a hidegre, ebben 10-20 másodpercig áztasd a lábad. Ismételd meg a váltófürdőt négyszer-ötször. Meglátod, hatására felélénkül a vérkeringésed, és frissebbnek érzed majd magad.

7. Fejmasszázs

– Kellék: nem kell hozzá
A keleti tanok szerint mivel a test és a lélek kölcsönhatásban állnak egymással, az érzelmek (pl. a düh vagy a kétségbeesés) elraktározódnak a test egyes részeiben. A fejmasszázzsal hatékonyan oldhatod az érzelmi stresszt.
– Tippünk: Ujjaidat legyezőként széttárva tartsd meg a tarkódat, hüvelykujjaiddal körkörösen masszírozd a nyak felső részét, ezzel enyhítheted a nyakizmok merevségét. Majd haladj a masszírozó mozdulatokkal egészen a fejtetőig. A mozdulatsort ismételd meg kétszer-háromszor.

A témáról bővebben a Wellness magazin márciusi számában olvashatsz!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X