Főoldal > EGÉSZSÉG > Gyors tuti tippek téli mélabú ellen!

Gyors tuti tippek téli mélabú ellen!

depresszióételgyümölcsitalrosszkedv
0

Írta:

Kutatások bizonyítják, hogy bizonyos ételek jótékony hatással vannak a hangulatunkra pl: csokoládé, a gyümölcsök és halételek.  Mit, miért fogyassz? A  csokoládé boldoggá tesz, és mértékletesen fogyasztva még egészséges is, főleg a magas kakaótartalmú fekete csokoládé. Egy friss holland tanulmány szerint a rendszeresen fogyasztott jó minőségű fekete csokoládé csökkenti a vérnyomást és a szívbetegségek kialakulását. Az sem […]

Kutatások bizonyítják, hogy bizonyos ételek jótékony hatással vannak a hangulatunkra pl: csokoládé, a gyümölcsök és halételek. 

Mit, miért fogyassz?

  • A  csokoládé boldoggá tesz, és mértékletesen fogyasztva még egészséges is, főleg a magas kakaótartalmú fekete csokoládé. Egy friss holland tanulmány szerint a rendszeresen fogyasztott jó minőségű fekete csokoládé csökkenti a vérnyomást és a szívbetegségek kialakulását. Az sem mellékes, hogy e finom nyalánkság előnyösen befolyásolja a szeratonin nevű boldogsághormon szintjét is.
  • A friss és ízletes gyümölcsök gazdagok vitaminokban és antioxidánsokban, így ezek rendszeres fogyasztásával felturbózhatod az immunrendszeredet. Ha sok friss gyümölcsöt fogyasztasz, könnyen megúszhatod a telet nátha, influenza nélkül. A gyümölcsök pozitívan befolyásolják a hangulatodat is. Például az ananász sok C- és E- vitamint tartalmaz, de nagy mennyiségben található benne kálium, magnézium és foszfor is. Aminosavai pedig kiváló hangulatjavítók.
  • A méz is jelentősen javítja a boldogsághormon-szintet, és rendszeres fogyasztásával csökkentheted  a stresszt.
  • Számos tanulmány bebizonyította, hogy a rendszeresen halételeket fogyasztó nők és férfiak körében ritkábban fordul elő depresszió. A hering, a lazac, a szardínia, a makréla és a tonhal különösen nagy mennyiségben tartalmaz jótékony omega-3 zsírsavakat.

További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X