Főoldal > EGÉSZSÉG > Orvosi szenzáció! Itt a mobiltelefonos diagnózis!

Orvosi szenzáció! Itt a mobiltelefonos diagnózis!

diagnózisegészségmobiltelefon
0

Írta:

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem kutatói azon dolgoznak, hogy a radiológus szakorvosok a már meglévő képek alapján akár mobiltelefon segítségével is értékelhető diagnózist tudjanak felállítani pácienseikről. Az Asim Choudhri professzor által vezetett szakorovosok egy felmérés során arra a következtetésre jutottak, hogy a pontos diagnózis felállításához – például egy vakbélgyulladás esetén -  az orvosnak nem kell feltétlenül […]

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem kutatói azon dolgoznak, hogy a radiológus szakorvosok a már meglévő képek alapján akár mobiltelefon segítségével is értékelhető diagnózist tudjanak felállítani pácienseikről.

Az Asim Choudhri professzor által vezetett szakorovosok egy felmérés során arra a következtetésre jutottak, hogy a pontos diagnózis felállításához – például egy vakbélgyulladás esetén -  az orvosnak nem kell feltétlenül a kórházban tartózkodnia.

A folyamat úgy zajlik, hogy a betegen elvégzett képalkotó eljárás során készített képeket ugyanolyan felbontásban juttatják el a szakorvos mobiltelefonjára, mint amilyen a radiológiai-számítógép monitorján látható, így az orvos teljes értékű képet elemezhet. Természetesen a tévedések kizárása miatt a kórházban lévő ügyeletes orvos teljes képernyőméretben szintén megnézi az elkészített felvételeket.

A képalkotó ovosi eljárásokat „forradalmasító“ újítás meggyorsíthatja a diagnózis felállítását, és ha a diagnózis megvan, akkor a sebészeti csapat is hamarabb láthat munkához l- vélekedik Choudhri professzor.

A professzor azt is hangsúlyozta, hogy ezzel az eljárással nem az a szándékuk, hogy az orvosoknak több szabadidejük legyen, hanem olyan eseteket hidaljanak át vele, amikor sürgős diagnózisra van szükség, viszont a szakorvos nem tartózkodik a klinikán.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X