Főoldal > EGÉSZSÉG > A nagyobb óvszer sokkal jobb! – fogamzásgátlás pasiszemmel

A nagyobb óvszer sokkal jobb! – fogamzásgátlás pasiszemmel

egészségférfióvszerszexualitás
0

Írta:

A Kinsey-i Szexológiai Intézet tudósai egy tanulmányban 400 férfit kérdeztek meg az óvszervásárlási szokásaikról. A tanulmány döbbenetes eredménnyel zárult: a megkérdezettek 45 százalékának volt már problémája a gumióvszerrel. A legtöbb esetben az óvszer mérete okozta a gondot, mivel a férfiak többsége ösztönösen a nagyobb méretű óvszert vásárolja meg.A szakemberek szerint ezért a pornó filmek a felelősek, […]

A Kinsey-i Szexológiai Intézet tudósai egy tanulmányban 400 férfit kérdeztek meg az óvszervásárlási szokásaikról. A tanulmány döbbenetes eredménnyel zárult: a megkérdezettek 45 százalékának volt már problémája a gumióvszerrel. A legtöbb esetben az óvszer mérete okozta a gondot, mivel a férfiak többsége ösztönösen a nagyobb méretű óvszert vásárolja meg.
A szakemberek szerint ezért a pornó filmek a felelősek, ugyanis azok sokszor nem reális képet mutatnak a szexualitásról. 

A Szexuális úton terjedő fertőzések c. szakfolyóirat  állásfoglalása szerint is a pornográf jellegű képek és filmek helytelen módon befolyásolják a férfiak elvárásait önmagukkal szemben. 

Bill Yarber, a tanulmány egyik vezetője kijelentette, hogy nem a nők fusztrálják a férfiakat a péniszük mérete miatt, hanem a férfiak tehetnek róla, ha „kisebbségi” érzéseik vannak e téren. Éppen ezért a tudósok azt javasolják a gyártóknak, fontolják meg, hogy a jövőben a kisebb méretű óvszert „large” címkével a közepes méretű óvszert pedig „extra large” címkével lássák el.

A kutatók azonban figyelmeztetnek arra is, hogy a helytelen méretű óvszer könnyen elszakadhat, illetve lecsúszhat, amely kellemetlenséget okozhat, ráadásul lényegesen megnehezíti az orgazmust is. 

$beszur$


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X