Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 természetes trükk a gyönyörű hajért

5 természetes trükk a gyönyörű hajért

hajápoláskondicionálás
0

Írta: and

Tisztításra, kondicionálásra 1. SzódabikarbónaHetente legalább egyszer alaposan tisztítsd meg a hajad szódabikarbónával. Tegyél egy evőkanálnyi adagot a tincseidre samponozáskor. A szódabikarbóna azokat a kémiai vegyületeket is eltünteti, amelyek a különböző termékek használatával kerülnek a fejbőrre. A szódabikarbónával a tincseket is világosabbá varázsolhatod.   2. Sör Töredezett, lelapult a frizurád? Zuhanyozás előtt keverj el három evőkanál sört fél […]

Tisztításra, kondicionálásra

1. Szódabikarbóna

Hetente legalább egyszer alaposan tisztítsd meg a hajad szódabikarbónával. Tegyél egy evőkanálnyi adagot a tincseidre samponozáskor. A szódabikarbóna azokat a kémiai vegyületeket is eltünteti, amelyek a különböző termékek használatával kerülnek a fejbőrre. A szódabikarbónával a tincseket is világosabbá varázsolhatod.  

2. Sör

Töredezett, lelapult a frizurád? Zuhanyozás előtt keverj el három evőkanál sört fél csésze meleg vízbe. Miután besamponoztad a fürtjeidet, dörzsöld be a kencével őket, hagyd rajtuk néhány percig, majd alaposan öblítsd ki!

0024937_1.jpg ()3. Ricinusolaj

Keverj össze két teáskanál ricinusolajat egy teáskanál glicerinnel és egy tojásfehérjével. A masszát dörzsöld bele a nedves hajadba, várj kb.10 percig, majd alaposan öblítsd ki.

Csillogó haj egyszerűen

4. Szőke hajra: citrom

A szőke tincseket varázsold még ragyogóbbá: adj 1/4 csésze citromlét 3/4 csésze vízhez, és a lével öblítsd át a loknikat. A citrom az egyik legjobb természetes szőkítő. A maximális hatásért egy héten keresztül minden nap ismételd meg a műveletet.

5. Sötét hajra: fűszeres tonik  

Egy evőkanál morzsolt zsályát vagy kevés szeletelt friss rozmaringot keverj össze egy teáskanál őrölt fahéjjal és fél teáskanál szegfűszeggel. Ha kész, önts egy csésze forrásban lévő vizet a fűszerkeverékre, hagyd ázni a hozzávalókat fél óráig, majd szűrd le a főzetet. A kencével dörzsöld át a hajad, végül alaposan mosd ki samponnal.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X