Főoldal > EGÉSZSÉG > 8 étel, ami fokozza a növekedési hormon termelődését

8 étel, ami fokozza a növekedési hormon termelődését

ananászD-vitaminkókuszolajmarhahúsnövekedési hormonzöldbabzöldség
0

Írta:

Annak ellenére, hogy serdülőkorban hirtelen megugrik a szintje, aminek következtében hirtelen megnő az ember, a növekedési hormon nem csupán a 23 év alattiak sajátja!

A hormon maga igen összetett, 190 különböző aminosavból épül fel, és minden embernek szüksége van rá a regeneráció és az izomépítés során. Íme 8 étel, mellyel növelheted a testedben a növekedési hormon szintjét.

1. Ananász

Nagyon gazdag forrása az örömhormonnak, vagyis a szerotoninnak az ananász. Délután vagy este fogyaszd ezt az aranyszínű gyümölcsöt, mert így javíthatod az esti pihenésed, és serkentheted a növekedési hormon termelődését is a szervezetedben.

2. D-vitamin

Az Osloi Egyetem kutatása egyértelműen megállapította, hogy a D-vitamin hiánya közvetlen kapcsolatba hozható az alacsony növekedési hormon szinttel. De ne aggódj, már 100 g lazacból kinyerheted a napi szükséglet 271%-át.

3. Glutaminban gazdag ételek

A tudósok felfedezték, hogy magas glutamintartalmú ételek, például joghurtok hozzájárulnak a növekedési hormon termeléséhez.

4. Melatoninban bővelkedő fogások

157%-kal emelik meg a növekedési hormon szintjét a melatoninban gazdag ételek. Elég egy kevés málna a reggeli müzlidhez, a hormonszinted máris növekedni fog.

5. Kókuszolaj

Annak érdekében, hogy a növekedési hormon szinted megemelkedjen, az edzésed hatékonysága javuljon, adj a fehérjeturmixodhoz némi kókuszolajat.

, Image: 10356581, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Food and Drink Photos

6. Zöldségfélék

Ha edzés előtt éhes vagy, bármilyen zöldséget csipegethetsz. A zöld színű zöldségekben ugyanis L-arginin van, ami egy aminosav s már 1 órával a zöldségek fogyasztása után növeli a hormonszintet.

7.  Zöldbab

Hozzájárul a dopamin termeléshez, ami igazán hatékonyan stimulálja a növekedési hormon termelését, ami pedig az izomépítéshez elengedhetetlen.

8. Marhahús

A fehérjékben és aminosavakban bővelkedő marhahús megnégyszerezi a növekedési hormon szintjét.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X