Főoldal > EGÉSZSÉG > Előzd meg céklával a leukémiát és tumorokat!

Előzd meg céklával a leukémiát és tumorokat!

betegségcékladaganategészségételétkezésgyógyulásleukémiaráktumor
0

Írta:

A cékla egy olyan zöldség, melynek jótékony gyógyító hatása már 2000 éve ismert.

Alapvetően a mediterrán vidékeken terem, de a gyógyítók, orvosok miatt az egész világon elterjedt. Az őseink még a cékla leveleit használták fel, mert a gyökere túl kemény volt nekik. Az évszázadok folyamán a cékla gyökere vált felhasználhatóbbá.

A cékla az egyik leggyakrabban használt zöldség. Erős antioxidáns, ha pedig vitaminokról van szó, bővelkedik C-, B1-, B2-, B6-vitaminban. Folsavban, káliumban, foszforban, magnéziumban, kalciumban, vasban, cinkben, nátriumban nagyon gazdag. A cékla meglepő színe a piros pigmenteknek köszönhető, melyek betacyanin néven ismertek.

Ha úgy érzed, kevés az energiád a diéta alatt, a cékla igazán neked való. Kevés kalória mellett üzemanyaggal látja el a szervezeted. 100 gramm cékla csupán 43 kalóriát tartalmaz.

A cékla egészségügyi előnyei:

  • Stimulálja az anyagok cseréjét a szervezetedben, vagyis revitalizálja a tested.
  • Szabályozza a vérnyomást, vagyis jó az érrendszerednek, szívednek.
  •  Szabályozza a koleszterin szintjét a vérben.
  •  Segíti a máj munkáját, eltávolítja a toxinokat a szervezetből.
  •  Erősíti bőrt, a hajat, körmöket.
  •  Megköti a gyomorsavat.
  •  Segít leküzdeni a székrekedést.
  •  Javítja a kedvet.

cekla2.jpg ()

Ezek mellett a remek tulajdonságok mellett a cékla segíthet harcolni a leukémiával és rákkal. Tartalmaz ugyanis betaint, egy olyan aminosavat tartalmaz ugyanis, amely rákellenes. Emellett még gyulladáscsökkentő hatása is van, erős antioxidáns és detoxikáló hatású. Kutatások szerint a betain képes felvenni a harcot a rákos sejtekkel.

A cékla, és részletek a terápiáról

A céklaterápia segíthet megelőzni a rák és a leukémia kialakulását, méghozzá nagyon egyszerűen. A páciensek fél kilogramm céklát fogyasztottak minden nap (a legjobb salátával, citromlével, olívaolajjal). Továbbá a betegek egy sajátos diétát követtek az immunrendszerük további védelme érdekében, például C-vitamint kaptak. Jobban tudtak harcolni a betegséggel, mert erősebb volt az immunrendszerük. Az elmondható, hogy a céklaterápia akkor használt a legtöbbet, ha a betegség korai szakaszában elkezdték a cékla fogyasztását.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X