Főoldal > EGÉSZSÉG > Gyümölcsök a gyönyörű bőrért

Gyümölcsök a gyönyörű bőrért

bőregészséggyümölcsszépségvitamin
0

Írta:

Ha ezeket a gyümölcsöket eszed, azt bőröd is meghálálja!

Vannak olyan gyümölcsök, amelyek nem csak finomak, de rendszeresen fogyasztva arcbőröd is simább, feszesebb és ragyogóbb lehet tőlük. Bőröd ugyanis nem csak a külső, de a belső táplálást is  igényli, amit ezekkel a gyümölcsökkel megadhatsz neki.

Sárgabarack

A sárgabarack amellett, hogy szuper antioxidáns-forrás, rengeteg béta-karotint is tartalmaz, mint a narancssárga zöldségek és gyümölcsök általában. Ebből a szervezet A-vitamint állít elő, aminek fontos szerepe van a bőr fiatalságának megőrzésében. sőt még csodás árnyalatot is kölcsönöz neki. Bőrvédő, sejtregeneráló, ránctalanító hatású, és biztosítja az egészséges, erős hajzuhatagot és pontot tesz a töredezett körmök korszaka után is.

Görögdinnye

A görögdinnye nem csak extra magas víztartalmának köszönheti népszerűségét, de a benne található kálium is szabályozza a bőr vízháztartását úgy, hogy az még üdébb, fiatalosabb, hidratáltabb legyen. Likopin és C-vitamin kombinációja révén pedig kiváló ránctalanítóként is működik, ha rendszeresen fogyasztod ezt a fantasztikus gyümölcsöt.

Gránátalma

Igazi energialöket bőrödnek a gránátalma. Pici magjai ellágsav nevű antioxidánst tartalmaznak, amelyek segítenek abban, hogy bőröd hamvassága minél tovább konzerválódhasson, a ráncok pedig minél később jelentkezzenek. Sőt, nyáron még a túlzásba vitt napozás okozta károkat is képesek enyhíteni a bőrön, így fogyassz belőle még többet, ha picit lepirultál a nyaralás alatt.

10759720 - juicy riped pomegranate  and knife on the wooden table

Avokádó

Az avokádó igen gazdag E-vitamin forrás, ami ragyogó és gyönyörű bőrt biztosít mindenkinek, aki rendszeresen fogyasztja, illetve pakolás formájában alkalmazza. Mivel nagyon sokat segít a bőr megújításában ugyanúgy, mint a bőr táplálásában, ezért érdemes beiktatnod étrendedbe, hogy minél tovább megőrizhesd bőröd feszességét és fiatalságát is.

Bogyós gyümölcsök

A bogyós gyümölcsök, mint az eper, szeder, málna vagy ribizli magas C-vitamin tartalmuk miatt segítik a kollagénrostok felépülését a bőrben. Magas antioxidáns tartalmuk miatt a gyulladások ellen is hatékonyan lépnek fel, ezért ha gyulladt, aknés, pattanásos az arcőröd, érdemes minél több bogyós gyümölcsöt fogyasztanod.

Tőzegáfonya

Igaz, hogy a tőzegáfonya is a bogyós gyümölcsökhöz tartozik, de annyi pozitív hatása ismert még pluszban, hogy megérdemel egy külön „fejezetet”. Ugyanazokkal a szuper bőrápoló, -tápláló hatásokkal rendelkezik, mint a többi bogyós gyümölcs, de kiemelkedő a rákos megbetegedések, reuma, cukorbetegség, érelmeszesedés elleni harcban is.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X