Főoldal > EGÉSZSÉG > 8 tuti immunerősítő étel

8 tuti immunerősítő étel

ásványi anyagegészségételétkezésgyümölcsimmunerősítőimmunrendszervitamin
0

Írta:

Immunerősítésre minden évszakban szükség van: ezek a finomságok pedig hatékonyan segítenek abban, hogy a szervezeted erős és egészséges maradhasson.

Dió

A dió kiiktatja az immunrendszert megtámadó kórokozókat, a benne lévő szelén pedig növeli a fehérvérsejtek azon képességét, mellyel hatástalanítják a vírusokat.

Probiotikus joghurt

A probiotikus joghurtban gazdag „jószándékú” baktériumok elősegítik az emésztést, ráadásul minél több „jó” baktérium van a bélrendszerben, annál kevesebb hely marad a károsaknak, így az amúgy igen érzékeny bélrendszert is felvértezheted.

immuncikk1.jpg ()

Kivi

A kivi azon gyümölcsök közé tartozik, mely hatékonyan felveszi a harcot a fertőzésekkel szemben, védi a sejteket a különböző károsodásoktól, ráadásul dugig van C-vitaminnal.

Zabsüti

A kialvatlanság gyengíti az immunrendszert. Ha problémáid vannak az alvással, altató helyett próbáld ki a zabból készült sütit, mely a benne lévő anyagoknak hála megkönnyíti az alvást, ráadásul sokkal egészségesebb, mintha gyógyszerrel tömnéd magad.

Ananász

Akárcsak a kialvatlanság, a lehangoltság is sokkal kiszolgáltatottabbá teszi immunrendszerünket a fertőzésekkel szemben. Kiváló megoldás erre az ananász, mely amellett, hogy valóságos vitaminbomba, még egy jó adag boldogsághormont is felszabadít a szervezetedben.

Makréla

A makréla gazdag omega-3 zsírsavakban, melyek elősegítik, hogy a fehérvérsejtek elpusztítsák a káros baktériumokat, ráadásul hatására a bőr védekezőképessége is jelentősen megnő.

immuncikk2.jpg ()

Fokhagyma

A fokhagyma gyakorlatilag sakkban tartja a káros baktériumokat és vírusokat hála a benne lévő kénvegyületeknek, melyek serkentik a sejtek védekezőképességét.

Humusz

A humusz alapanyagának, a csicseriborsónak magas az esszenciális aminosav tartalma, mely elősegíti például sport után a sejtek regenerációját, valamint az antitestek termelődését.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X