Főoldal > EGÉSZSÉG > 9 tuti tipp, hogy egész nap energikus maradj ősszel is!

9 tuti tipp, hogy egész nap energikus maradj ősszel is!

ásványi anyagbetegségegészségenergiafáradtságkitartáslendületőszpihenésvitamin
0

Írta:

Energizáld magad egész nap! Ha előfordul, hogy a nap folyamán kimerültnek érzed magad, és azon kapod magad, hogy már a 3., 4. kávédat fogyasztod, szükséged lehet némi energiára. Olvass tovább, és megtudod, hogyan!

1. Reggelizz, amikor nem érzed magad éhesnek!

Ha reggelizel, sokkal több energiád lesz, mintha nem reggeliztél volna. Brit tudósok szerint egy bögre müzli a nap többi részében segíti leküzdeni a stresszt.

2. Ne nyomkodd a szundit!

A szundi nyomkodása nem ad extra pihenést a testednek, csak megnehezíti a felkelést és az esti alvásodat. Egyetlen dologra “jó”: hogy álmos leszel a nap folyamán. A szundi helyett inkább adj magadnak 1 percet még az ágyban arra, hogy elhatározd, felkelsz!

3.  Omega-3, az agy üzemanyagja

Omega-3 található a dióban, a zsíros halakban, amilyen a lazac, tonhal. Ez a zsír elengedhetetlen ahhoz, hogy az agysejtjeid egészségesen tudjanak működni.

4. Kerüld az esti iszogatást!

Az alkohol csökkenti a neuronjaid képességeit. Lehet, hogy úgy érzed, egy pohár bor segít ellazulni, könnyíti az elalvást, de előfordulhat, hogy felkelsz az éjszaka közepén, és nem tudsz visszaaludni. Az alkohol gyorsíthatja a szívverésed, és a vérnyomásod megemelheti, amikor igazából el kéne lazulnod, ezért nem tudsz visszaaludni.

energia2.jpg ()

5.  Végy egy zuhanyt, vagy zúdíts némi vizet az arcodba

Egy kutatás szerint azok az emberek, akik reggel zuhanyoztak, vagy bármilyen víz-terápiával ébresztették fel magukat, 55%-kal energikusabbak voltak az egész nap folyamán.

6. Természetes energiaitalok

Például némi gyömbértea, zöld tea, vagy ginzenges ital fogyasztása jót tesz az energiaszintnek.

7.  Mozgás

Már 20 perc edzés is jelentősen növeli az energiaszinted. De napközben segíthet akár 5 perc is, amíg felállsz az asztal mögül, és végzel néhány gyakorlatot.

8. Második ebéd

A legtöbb ember fáradtságot érez az ebéd után 3-4 órával. Ilyenkor segíthet, ha elfogyasztasz egy második ebédet, persze mérsékelt kalóriatartalommal. Választhatsz átmeneti ételeket vagy nasikat is, de figyelj rá, hogy fehérjében gazdag étel legyen.

9.  Maradj hidratált

Az egyik oka lehet a fáradtság érzésének, hogy nem ittál eleget. Ha szeretnéd fenntartani az energiaszinted a nap folyamán, igyál kellő mennyiségű folyadékot. Ez kb. 2 litert jelent, de a meleg vagy az aktív életvitel növelheti a mennyiséget.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X