Főoldal > EGÉSZSÉG > Szegfűszeg és fahéj – a legjobb ünnepi fűszerek

Szegfűszeg és fahéj – a legjobb ünnepi fűszerek

bőregészségemésztésfahéjfűszerkarácsonyszegfűszer
0

Írta:

Pattanásűzők, emésztésserkentők és vágyfokozók: a fahéj és a szegfűszeg igazi karácsonyi fűszerek, illatuk jókedvre derít, ízük nélkülözhetetlen az ünnepi asztalon, de az emésztésedre, a bőrödre és a vágyak felkorbácsolására is jó hatással lehetnek! Ismerd meg, mi mindenre jó ez a két fűszer!

A fahéjat és a szegfűszeget nemcsak azért érdemes használnod mert finom ízt kölcsönöznek az ételeknek, hanem azért is, mert az egészségednek is jót tesznek az ünnepi időszakban túlterhelt gyomornak!

Narancsbőr-gyilkos fahéj

A fahéj a bőrápolásban is a segítségedre lehet: mivel vérbőséget okoz, hatékonyan használhatod a narancsbőr ellen. Bőrödet feszessé és simává teszi, a legjobb, ha olívaolajba, vagy mandulaolajba csepegtetsz 2-3 csepp fahéj olajat, és folpackkal körbe tekered a combodat, fenekedet, majd magadra terítesz egy takarót. Hagyd magadon a dunsztkötést 30 percig, majd mosd le! Arra azonban vigyázz, hogy a fahéj allergiás reakciót is kiválthat, így a tekercselés előtt teszteld egy kisebb bőrfelületen a hatását!

Emésztésserkentők

A fahéj és a szegfűszeg kiváló emésztésserkentők, így az ünnepek idején különösen jó szolgálatot tehetnek. Mind a kettő remek megoldás lehet hányingerre is, ezért, ha nem figyeltél gyomrod jelzéseire, és túletted magad, bátran hívd őket segítségül! Hatékonyan enyhítik a teltségérzetet, megkönnyítik az emésztést, és fogyasztásukkal az émelygés is hamarabb alább hagyhat.

Immunturbók

Ez a két aromás fűszer megfázás esetén is a segítségedre lehet. A fahéj és a szegfűszeg hatékony vírusölők, gyulladáscsökkentők és fertőtlenítők is egyben, így a náthás, köhögéssel járó vírusos megbetegedések is messzebbre kerülhetnek el. Ha már megfáztál, ízesítsd a teádat szegfűszeggel és fahéj rúddal, hogy hamarabb felépülj!

Pattanásokra szegfűszeg

A szegfűszeg fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatása miatt kiváló természetes megoldás lehet pattanások ellen. Ha zsíros és pattanásos a bőröd, akkor a következő pakolás neked való: egy serpenyőben piríts meg 3-4 szegfűszeget, zúzd porrá és keverd natúr joghurtba. Kend fel az arcodra és a dekoltázsodra, majd hagyd rajta 15 percig! A pakolás tisztává, üdévé és frissé teszi a bőrödet.

Vágyfokozó afrodiziákumok

A fahéj és a szegfűszeg régóta ismert afrodiziákumok, vágyfokozók. Ha romantikus este elé néztek a pároddal, használd bátran ezeket a fűszereket, de a szegfűszegből teát is készíthetsz, és a hideg téli estéket garantáltan felforrósítja! Egy csésze vízhez adj 3-4 szegfűszeget, fedd le, hagyd állni majd ízesítsd mézzel!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X