Főoldal > EGÉSZSÉG > 4 hasznos trükk és tipp, hogy elkerüld a fejfájást

4 hasznos trükk és tipp, hogy elkerüld a fejfájást

betegségegészségfájdalomfájdalomcsillapításfájdalomcsillapítófejfájás
0

Írta:

A fejfájással kapcsolatban gyakran legyintenek és azt mondják, hogy ez is csak egy kifogás, hogy ne kelljen dolgozni. De sok ember szenved a migrén okozta fájdalmaktól, és néha meglepő, hogy valami ennyire tud fájni.

A fejfájás minden napot igazán nagy kihívássá tud tenni, majd arra kényszerít, hogy a végén gyógyszert vegyünk be. Ez trükkös, mert magát a problémát a gyógyszer nem oldja meg.

Azért kockázatos a fájdalomcsillapítók szedése, mert ilyenkor az ember hajlamos félretenni az eredeti problémát, mivel a tünetei enyhültek. A természetes megoldások valóban bonyolultabbak, mint bevenni egy tablettát, de adj nekik esélyt! A természetes trükkök nem okoznak pusztítást a szervezetben, ezzel szemben a fájdalomcsillapítók igen.

1. Töröld el cayanne-nal!

Igaz, elsőre nem hangzik igazán fejfájás-barátnak valami, ami csípős és erős. Azonban a cayanne bors az egyik tagja a fejfájás és gyulladás elleni leghatékonyabb szereknek. A sikeresség mögött a kapszaicin nevű anyag áll, melynek segítségével a szervezet könnyebben leküzdi a fájdalmat. Röviden talán úgy lehetne leírni a folyamatot, hogy amikor fájdalmat érzünk, akkor a kapszaicin kimeríti ezt az érzést. A tanulmányok bizonyították, hogy az emberek kevesebb és kisebb mértékű fájdalmat éreztek, köszönhetően a kapszaicinnak.
Szükséged lesz:
– 1/2 teáskanál cayanne por
– 4 dl meleg víz
– pamut törlőkendő
Tedd a fél teáskanálnyi cayanne port a meleg vízbe, keverd el jól! A vattát nedvesítsd a keverékkel helyed mind a két orrlyukadba. Eleinte kellemetlen érzés lehet, de érezni fogod a meleget, és a fejfájásod hamarabb enyhül majd, mint gondolnád.

2. Hajrá, magvak!

A tabletták helyett próbálj meg egy kevés mandulát enni! A mindennapi fejfájások ellen a mandula hatékony, természetes és jóval egészségesebb módszer lehet. A mandula tartalmaz egy szalicil nevű anyagot, mely sokat segít a fájdalom leküzdésében. Amikor érzed, hogy kezdődik a fejfájásod, próbálj meg egy vagy két maréknyit mandulát enni!

fejfaj2.jpg ()

3. Almaecetes inhalálást neki!

Az almaecet jótékony egészségügyi hatásait sokáig sorolhatnánk. Számos modern tanulmány és régi tapasztalat is bizonyítja az almaecet jótékony hatását. Amikor gyötör a fejfájás, próbáld ki, hogy egy almaecetes inhalálással segítesz magadon!
Szükséged lesz:
-¼ csésze almaecet
– durván 3 bögre forrásban lévő víz
– 1 bögre hideg víz
Öntsd az almaecetet egy nagyobb tálba és töltsd fel a forró vízzel! Hajolj fölé és tegyél egy törülközőt a fejedre! Maradj így és lélegezz mélyeket! Vigyázz, nehogy megégesd az arcod! 5-10 percig maradj így, amikor pedig elkezd letelt az idő, töröld át az arcod a törülközővel és igyál egy pohár hideg vizet!

4. Több gyömbért!

A prosztaglandin-szintézis egy olyan folyamat, mely állatokban és emberekben egyaránt végbemegy. Ilyenkor bizonyos kémiai hírvivők közvetítik a gyulladást és fájdalmat. Egyes gyógyszerek serkentik a prosztaglandin-szintézist, míg mások, mint például a fájdalomcsillapítók, gátolják ezt a szintézist. A gyömbér gyökér jó megoldás, mert a migrén mellett a hányingert is csökkenti ez az ital. Csak igyál egy csésze teát és pihenj!
Szükséged lesz:
– 3 szelet gyömbér gyökérre
– 2 csésze forró víz
A 3 szelet gyömbért tedd a meleg vízbe és hagyd kicsit állni! Szedd ki a gyömbért (vagy hagyd bent, ha úgy tetszik) és idd meg! Relaxálj!

Nagyon sok mindenre használod a fejed, még ha nem is mindenre, sok esetben hasznát veszed! A fájdalomcsillapítók ugyan csökkentik a diszkomfort érzésed, nem jelentenek megoldást. Adj némi esélyt a fenti trükköknek, hogy természetes és egészséges módon űzd el a fejfájást!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X