Főoldal > EGÉSZSÉG > Börtönbe mehet a lúgosító diéta atyja

Börtönbe mehet a lúgosító diéta atyja

betegségdiétaegészségemésztésfogyáslúgosítássavasodásszódabikarbona
0

Írta:

Kate Hudson, Elle Macpherson és Tom Bradley a lúgosítás elkötelezett hívei, de vajon most, hogy a lúgosító diétát kikísérletező önjelölt orvos börtönbe mehet, hiteles marad-e a diéta?

Szervezetünk mérnöki pontossággal megalkotott szerkezet, így felmerül a kérdés, hogy valóban szükséges-e lúgosítani, vagy szervezetünk elvégzi helyettünk? A lúgosítás egy eltúlzott trend, vagy valóban jó hatással van egészségünkre?

Szódabikarbóna intravénásan

Robert O. Young, a lúgosítás atyjaként ismert, aki szerint a lúgosítás és szervezetünk PH-egyensúlya a kulcs az egészséghez. Állítása szerint csontjaink, izmaink, és egész szervezetünk egészsége érdekében a lúgosítás nélkülözhetetlen, a savas táplálkozás pedig hátfájáshoz, izomvesztéshez, és akár rákos megbetegedéshez is vezethet.

A Business Insider jelentése szerint a törvénnyel összeütközésbe került Robert O. Young, a lúgosító diéta megalkotója orvosi praxisát hiteles orvosi diploma nélkül gyakorolta, a BBC értesülései szerint pedig a hiányosságot hamis papírokkal pótolta. Young rákos betegeket kezelt saját fejlesztésű lúgosító kúráival, hozzá járt tanácsadásra többek között egy fiatal, 27 éves mellrákkal küzdő nő is, akit intravénásan adagolt, javarészt szódabikarbónás oldattal kezelt, gyógyszerek helyett. A nő életét vesztette, így Young most 3 év börtön elé nézhet, ha bebizonyosodik, hogy lebeszélte a nőt az orvosi kezelésekről. A Medical Board of California a vizsgálatok során megállapította, hogy Young PH-Csoda Farmján kezelt rákos betegek egyike sem élte túl a kezeléseket, azok nem segítették a rákos sejtek visszaszorítását, sőt, a betegek előbb haltak meg, mint amennyi túlélési időt az orvosok előre jeleztek.

Baking soda on wooden spoon on white wooden textured background., Image: 253630021, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Martina Kováčová - com.ilustracni

Lúgosítani vagy nem lúgosítani?

Young diétája a húst, a cukrot és a búzát száműzi az étrendből, amelyek savas hatásuk miatt tiltólistásak. Tény, hogy a túlzásba vitt cukor, fehér liszt és zsíros hús nem tesz jót egészségünknek, a lúgosító diéta viszont több szempontból is ellentmondásos. Először is kísérletek igazolták, hogy az elfogyasztott ételek ugyan valóban hatással vannak a sav-bázis egyensúlyra, de egészségünk szempontjából nem számottevő a változás. Ugyanezt megfigyeltek például a magas fehérje, de alacsony szénhidrát tartalmú étkezés során is, ahol a vér PH-szintje alig változott.

Másrészt viszont vannak olyan eredmények is, amelyek a lúgosító diéta eredményességét igazolják. Ilyen többek között Kris Carr, az USA-ban híres életmód tanácsadó és rák túlélő, vagy Elle Macpherson modell, aki a lúgosítás elkötelezett híve, és mi tagadás, 52 évesen 20 évet minimum letagadhatna. Tény, és a saját bőrünkön is tapasztalhatjuk, hogy ha a lúgos hatású ételeket beépítjük az étrendünkbe, az emésztési gondjaink, és a kellemetlen puffadás is jó eséllyel alább hagy. A legjobb lehet, ha megtaláljuk az arany középutat, és mértéket tartva, ésszerű keretek között, okosan alkalmazzuk a lúgosító ételeket.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X