Főoldal > EGÉSZSÉG > Csodálatos csírák az egészségért

Csodálatos csírák az egészségért

ásványi anyagcsíracsíráztatásegészséggyulladásvitamin
0

Írta:

A csírák gyógyhatását már évezredek óta ismerik és alkalmazzák. Számtalan bajra gyógyír, de egészségmegőrző hatása miatt neked is érdemes bevetned a rendszeres csírafogyasztást.

A magvak mindig az új élet lehetőségét rejtik magukban. Már az egyiptomiak, kínaiak, föníciaiak is foglalkoztak csíráztatással. Tápláló hatása mellett nagy szerepet tulajdonítottak gyógyító tulajdonságának is. Próbálkozhatsz csíráztatással otthon te magad is, de ha túl macerásnak tartod, bioboltokban is megvásárolhatod az ezekből készült egészséges ételeket, de magát a csírát is. A legelterjedtebb, és sokak által a legfinomabb csírafajta a búzacsíra, amelynek számtalan egészségre gyakorolt jótékony hatása ismert.

Tisztítja a májat

A búzacsíra remek méregtelenítő, ami abból adódik, hogy magát a májat is tisztítja. A felgyülemlett méreganyagokat hatékonyan és alaposan pucolja ki a szervezetből, ami mint tudjuk, az egészség megőrzésének elengedhetetlen feltétele.

Stabilizálja a vércukorszintet

Nem csak a magas vércukorszint okozhat galibákat, hanem a hirtelen lezuhanó értékek is. A búzacsíra kifejezetten ajánlott a vércukorproblémákkal küzdőknek, hiszen rendszeres fogyasztásával szinten tarthatóak a vércukorszint-értékek.

Segíti az emésztést

Ha emésztési problémák kínoznak, elsősorban székrekedés, akkor érdemes rendszeresen búzacsírát fogyasztanod. Ez a csodás táplálék ugyanis még a renyhe bélműködést is képes felgyorsítani, hozzájárulva ezzel egészségedhez és jobb közérzetedhez.

Megöli a rákos sejteket

Agresszívabb, komolyabb betegségeknél is fordulj bátran a búzacsírához. Ez a szuperélelmiszer képes arra, hogy a már kifejlődött rákos sejteket is elpusztítsa. Persze mindezt kiegészítő kezelésként érdemes alkalmazni, de hatása bizonyított.

55759246 - health in seed - germination

Normalizálja a vérnyomást

Elsősorban a magas vérnyomást szokás emlegetni, mint népbetegség, de az alacsony értékek is egészségromboló hatásúak. A csírákban az a jó, hogy nem csak a magas értékeket viszi lentebb, az alacsony értékeket is az egészséges tartományba képes terelni.

Gyulladásgátló hatású

Ebben a vírusokkal, kórokozókkal teli időszakban nem is tehetsz szervezeteddel jobbat, mint hogy elkezded rendszeresen fogyasztani a csírákat. Gyulladásgátló tulajdonsága mellett még baktériumölő és hurutoldó tulajdonságokkal is bírnak a csírák.

Csírát, de milyet?

A csírák tárháza gyakorlatilag végtelen: a búza mellett csíráztathatsz brokkolit, lucernát, retket, medvehagymát, napraforgót.

A csírákat belekeverheted joghurtba, salátába, zabpehelybe, de dúsíthatod vele főtt ételeidet is (levesbe, főzelékekhez feltétként kiváló, húsok mellé pedig köretként).

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X