Főoldal > EGÉSZSÉG > Pörgesd fel magad ébredés után!

Pörgesd fel magad ébredés után!

ébredésenergiaétkezéskoránreggelisötétvíz
0

Írta:

Ha megfogadod az alábbi tanácsokat, sokkal energetikusabban indulnak majd a reggelek, és ez a lendület egész nap elkísér.

Kezdd a napot egy pohár vízzel!

Hiába iszol sokat mindennap, reggelre dehidratálódik a tested, mivel alvás során nem fogyasztunk folyadékot. Ébredés után mindjárt egy nagy pohár szobahőmérsékletű, szénsavmentes vízzel kezdd a napod, ami beindítja az anyagcseréd is. Segíti a szervezet méregtelenítését, és felkészíti a gyomrot a közelgő reggelire is.

Reggelizz még otthon!

Sokan kihagyják a reggelit, vagy csak későn a munkahelyükön esznek először, így nem csoda, hogy egész nap enerváltak. A legfontosabb, hogy ébredés után maximum egy órával egyél. Ez beindítja az anyagcserét, stabilizálja a vércukorszintet. Hogy egész napos lendületet nyerj, egyél teljes kiőrlésű gabonát zöldséggel, gyümölcslével, mellé kortyolj el egy bögre tejeskávét.

reggel2.jpg ()

Vegyél frissítő zuhanyt!

A reggeli vízsugarak segítik az ébredést, garantáltan felfrissítenek. Váltogasd ötször a hideg és a meleg vizet, a végét hideggel fejezd be! A hideg-meleg váltófürdő jó hatással van a kötőszövetre, mérsékli a már kialakult narancsbőrt, illetve megelőzi azt. Cseréld le a zuhanyfejedet olyanra, aminek van masszázsfunkciója is, hogy igazi wellness élménnyel induljon a reggeled!

Szépülésre mindig legyen időd!

Kevesebb dolog van, ami igazán jobb kedvre derít egy nőt, mint a szépítkezés. Ettől nem szabad sajnálni az időt. Sminkeld ki magad, állítsd be a hajad, és nézz körül a gardróbszekrényben! Húzz magadra olyan ruhát, amelyben valóban szépnek érzed magad, és mindjárt magabiztosan lépsz ki az ajtón. Ne feledd, a reggeli smink és ruha egész napra elkísér!

Mozogj már reggel!

A reggeli mozgás azonnali energiával tölt fel. Ráadásul, ha edzőteremben kezded a napod, este már nem lehet kifogás, hogy a programod vagy a túlóra miatt nincs időd edzeni. Ha azon típusú emberek közé tartozol, akik reggel még nem bírják a túl nagy fizikai igénybevételt, és nem esik jól nekik a korai edzés, akkor se keseredj el! Már az mozgásnak számít, ha leviszed sétálni a kutyád, vagy egy megállót lesétálsz. A friss levegő ráadásul ébresztő hatású is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X