Főoldal > EGÉSZSÉG > Ez történik veled, ha abbahagyod a húsevést

Ez történik veled, ha abbahagyod a húsevést

csirkediétadisznóegészségfogyáshúshúsevésmarha
0

Írta:

Talán még bele sem gondoltál, hogy mennyi kárt okozol a szervezetedben, amikor húst eszel. A túlzott gázképződésről, gyomorbántalmakról hajlamosak vagyunk tudomást sem venni és annyival elintézni, hogy „de hát húsevők vagyunk”. A húsmentes élet azonban számos egészségi előnnyel jár.

Véded a földet

Az állattartás hatalmas károkat okoz az ökoszisztémában. A hatalmas mennyiségű húst, melyet egy átlagos ember elfogyaszt, nagyon nehéz előállítani. A természet harmóniája felborul, de itt nem csupán a környezetszennyezésről és ökológiai öngyilkosságról van szó, hanem arról is, hogy a fejlett országokban az emberek jóval több húst fogyasztanak a kelleténél, melynek savassága komoly emésztőrendszeri problémákat eredményez.

Beindulhat a fogyásod

Sajnos be kell látnunk, hogy az elhízás egyre nagyobb probléma hazánkban. A vegetáriánusok körében sokkal kisebb százalékban fordulnak elő túlsúlyos emberek, mint a húsevők esetében. A vizsgálatok szerint a vegetáriánusok és húsevők napi kalóriabevitele ugyan nem tér el egymástól, a húsevők sokkal kevesebb rostot, magnéziumot, béta-karotint és növényi fehérjét visznek be a szervezetükbe. Ezzel szemben viszont sokkal zsírosabban étkeznek, ami komoly egészségkárosító hatással bír.

, Image: 55504218, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, SoFood

Csökken a gyulladás a testedben

A szervezetünk nem jól reagál az állati zsírokra, az artériák eltömődnek, beszűkülnek tőle. A keringés csökken, a szervek nem jutnak megfelelő mennyiségű friss vérhez, oxigénhez a működéshez. Ezek a hatások együttesen okozhatnak gyulladást a szervezetben, melynek hosszú távú fennállása rákot, autoimmun-, cukor- és szívbetegséget okozhat.

A fenti okok mind tökéletesen igazolják a húsmentes életet, de már azzal is sokat teszel a szervezeted egészségéért, ha a húsevést redukálod heti 3-4 alkalomra.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X