Halfogyasztásban sajnos nem járunk az élen, pedig előnyeit mind az egészségünk, mind a külsőnk meghálálja.
Hozzájárul az izomtömeg-növeléséhez
A hal gazdag fehérjeforrás, ráadásul azok közül is az egyik legegészségesebb. Az edzés utáni fél órában érdemes halat fogyasztani zöldségkörettel, hogy egyrészt a szénhidrátraktárakat visszatöltsük, másrészt az izmok fejlődése szempontjából. Az izomrostokban keletkező mikrosérülések ugyanis fehérjében gazdag táplálkozást követően megnőnek, így lesz izmosabb, szálkásabb a test.
Fogyókúrás
A hal az egyik legnépszerűbb fogyókúrás főétel, hiszen alacsony kalóriatartalmú és könnyen emészthető. Vacsorára is nyugodtan fogyasztható, egyáltalán nem hizlal, ráadásul változatosan elkészíthető eledel. Válaszd elsősorban a makrélát, szardíniát, pisztrángot, lazacot, heringet, a hazaiak közül pedig a busát és a kecsegét.
Szívbarát
A halakban található omega-3 zsírsavak csodát művelnek az egészséggel: rendszeres fogyasztásával csökken a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázata. Kutatások igazolták, hogy a halfogyasztó országokban sokkal kevesebb a szív- és keringési problémával küzdő betegek száma, mint például Magyarországon.
Tele van hasznos tápanyagokkal
A halakban található rengeteg vitamin és ásványi-anyag még egészségesebbé és még táplálóbbá teszi ezt a diétás csemegét. Található benne foszfor, fluor, szelén, vas, kálium, kalcium, jód, A-, D-, B2-, B6-, B12-vitamin is. Ha naponta nem is fogyasztjuk, legalább heti két alkalommal kerüljön a tányérunkra hal sütve, halfasírt vagy saláta formájában.
Segít a depresszió leküzdésében
Az omega-3 hiány a szervezetben egy olyan agyműködési zavart eredményez, ami akár depresszió kialakulásához is vezethet. Ennek oka, hogy csökken a stresszhelyzetek megoldására irányuló képesség, egyfajta tehetetlenség-érzés alakul ki, ami szélsőséges esetekben depresszió kialakulását idézi elő.