Főoldal > EGÉSZSÉG > Így előzd meg a torokgyulladást!

Így előzd meg a torokgyulladást!

betegségegészségfájdalomgyógyulásimmunrendszerinfluenzatöröktorokfájás
0

Írta:

A hideg, csapadékos időjárás remek táptalaja az influenzának és egyéb nyálkás betegségeknek. De nem kell azonnal megrohamoznod a patikát, ha érzel egy kis torokfájást. Vannak természetes gyógymódok is, hogy szervezeted megküzdjön a kellemetlen tünetekkel.

Mézes víz

Ha meleg vízbe keversz citromot és egy kis mézet, már sokat tettél azért, hogy a baktériumok megtámadják a torkodat és fertőzéseket okozzanak. Mindemellett érdemes édesgyökeret is fogyasztanod, ami az egyik legkiválóbb természetes gyulladáscsökkentő növény.

Inhalálás

A sós vízzel történő inhalálás egyik kiváló módja az orr és arcüreg megtisztításának. Mindemellett továbbra is javasolt az édesgyökér, vagy olyan oldatok használata, melyek valódi édesgyökeret tartalmaznak. Ezeket könnyen beszerezheted gyógynövény vagy bioboltokban.

69896904 - lemon, ginger, korinevy sugar, cinnamon sticks and cardamom - ingredients for a spicy warming tea in the winter day, healthy eating concept

Íme egy remek recept a torok fertőtlenítésére:

Hozzávalók:

  • 1 szegfűszeg
  • 1/4 teáskanál porosított gyömbér vagy édesgyökér
  • 1/8 teáskanál fahéj
  • 4 teáskanál méz

Keverd össze a hozzávalókat, majd öntsd bele őket két pohár forrásban lévő vízbe. Utólag tedd bele a mézet, és kortyolgathatod egész nap, míg azt nem tapasztalod, hogy a torokfájás elmúlt.

Használj párásítót

Ha reggelente szájszárazsággal ébredsz, ennek oka az lehet, hogy éjjel szájon át veszed a levegőt vagy refluxod van. A párásító javíthat az otthonodban lévő száraz levegő minőségén, továbbá alvás során érdemes egy párnát tenned a fejed alá, hogy az kicsit megemelkedjen, így megakadályozhatod, hogy a reflux okozta savas váladék torokgyulladást idézzen elő.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X