Főoldal > EGÉSZSÉG > Enyhítsd a puffadást természetesen

Enyhítsd a puffadást természetesen

citromos vízegészségegészségmegőrzésétrendhaspuffadástermészetes módszerek
0

Írta:

A feszülős nadrágok és egyre szűkebb övek nem feltétlenül mindig az elhízás jelei. A nehéz ételek, rendszertelen étkezések és a mozgás hiánya is okozhatnak puffadást, ami nemcsak a pocak térfogatát, hanem a kellemetlen teltségérzetet is növeli. Szerencsére sokat tehetünk ellene természetes módszerekkel is.

Sok folyadék

A rendszeres folyadékpótlás egész nap nagyon fontos, de főétkezések előtt és közben különösen. Ha 15-20 perccel evés előtt megiszunk egy nagy pohár vizet, felkészítjük gyomrunkat az ételek befogadására, és segítjük az emésztést. Ne féljünk közben sem a vízivástól, hiszen a hasfájás, puffadás nagyon sokszor a megrekedt salakanyag miatt alakul ki, amelyet kellő folyadék fogyasztásával enyhíthetünk, de akár el is kerülhetünk.

Mozgás

A kellemetlen teltségérzet leggyakrabban akkor jelentkezik, amikor nagy családi vagy baráti összejövetelek alkalmával finomakat falatozunk. Tévedés azt hinni, hogy ez csak az ételek minőségével van összefüggésben, hiszen a kényelemmel is. Ilyenkor csak keveseknek jut eszébe, hogy egy kis mozgást is beiktasson a napjába, a belekben pedig csak pang az elfogyasztott étel. A bélmozgást csak úgy tudjuk serkenteni, ha időnként felállunk a vacsoraasztal mellől, sétálunk egyet a szabadban, vagy valamilyen aktív, mozgással egybekötött játékot játszunk.

47409660 - legs of a young runner outside in winter nature

Fűszerezz

Ha már megtörtént a baj, és nem sikerült elkerülni ezt az igen kellemetlen emésztési problémát, nézz szét a konyhádban, és hívd segítségül a fűszerek erejét. A borsmenta, édeskömény, gyömbér, ánizs, kurkuma segít a tünetek enyhítésében, és jobb közérzetet biztosít. Néhány fűszerből akár teát is főzhetünk, sőt a borsmentát és gyömbért illóolaj formájában akár hasmasszázsként is alkalmazhatjuk.

Tipp: Reggeli előtt citromos víz

Ha gyakran adódnak emésztési problémáid, érdemes elejét venni a dolognak. Ha egy nagy lakoma előtt állunk, esetleg puffasztó ételt kívánunk, érdemes a napot egy jó nagy pohár citromos vízzel indítani. Ez nem csak kiváló zsírégető és méregtelenítő csodaital, de serkenti a gyomorsav termelését. Akiknél ugyanis túl kevés termelődik ebből, gyakrabban jelentkezik a hasfeszülés is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X