Főoldal > EGÉSZSÉG > 8 szépítő igazság a kemény edzésről

8 szépítő igazság a kemény edzésről

arcbőredzésmozgássport
0

Írta:

Szuper, ha azért jársz edzeni, hogy energikusabb legyél, vagy hogy jobb alakod legyen, de az arcbőröd is nagyon meg fogja hálálni ha mindennap izzadsz egy kicsit a kondiban!

1. Megváltoztatja az arcszíned

„Csak úgy ragyogsz!” – ugye neked is szokták mondogatni az ismerősök? A ragyogás persze nemcsak a szerelemnek köszönhető, de a testedzésnek is! A mozgás fokozza a vérkeringést, kisimítja az arcvonásokat és a fiatalságért felelős kollagén termelésére sarkallja a szervezetet: a fakó bőrnek, a pattanásoknak és a karikás szemeknek tehát búcsút mondhatsz egy jóleső edzés után!

2. Csökkenti a gyulladásokat

Az izzadásnak és a fokozott vérkeringésnek hála hamar megszabadulhatsz a pattanásoktól: a gyulladások és a sebek ugyanis hamarabb kezdenek el gyógyulni, ha mozogsz. Az edzés ezenkívül a belső gyulladásokat is hatásosan vezeti le, hiszen a jókedvért és a stresszmentes életért felelős kortizol hormon termelődése is az egekbe szökik. Ha stresszes vagy, irány a kondi!

3. Eltünteti a ráncokat

Minél több cukrot és egészségtelen ételt eszel, annál több bőrproblémád lehet – ez persze a ráncokra is igaz. Hogy miért? A cukor képes összezúzni az arcbőrben található kollagén- és az elasztin rostokat, amik hiányából öregedő, száraz bőr, majd ráncok alakulnak ki. Az edzés viszont endorfint termel, ami aktiválja a bőrben található antioxidánsokat. Jobb, mint a ránctalanító!

4. Kitisztítja a pórusokat

A szaunához hasonlóan itt is a méregtelenítő izzadáson van a fő hangsúly: a mitesszereid, a begyulladt pattanásaid és a szőrbenövéseid következtében kialakult gyulladásokat drasztikusan ki tudja tisztítani egy kiadós testmozgás. Az eredmény még hatásosabb lesz, ha edzés előtt semmilyen sminket nem raksz fel magadra, a mozgás után viszont alaposan tisztítsd le így is az arcod!

48713426 - young fitness woman in gym, horizontal photo

5. Feszesít

Ha nem ülsz egész nap a fenekeden, hamarosan búcsút mondhatsz a narancsbőrnek! A cellulit a bőr válasza a vérkeringés „pangására” (persze, genetikai tényezők is szerepet játszanak a kialakulásában), amit egy jó kis edzés azonnal fel fog pörgetni. Amennyiben rendszeresen jársz gyúrni, sokkal kevesebb esélyed van a narancsbőr kialakulására és a visszerek megjelenésére.

6. Eltünteti a korpát

Persze, nem azonnal, de az edzés utáni hajmosás garantáltan megszabadít a korpától! Miközben kondizol, felpörög a vérkeringésed és több oxigén termelődik a szervezetedben – ez állandó megújulásra készteti a bőrt, a hajhagymákat pedig növekedésre serkenti, így az elhalt hámsejteket szinte magától le fogja dobni a fejbőröd! Ha hajhullással küszködsz, a napi edzést semmiképpen se hagyd ki!

7. Erősíti a körmöket

A haj és a körömszerkezetünk nagyjából ugyanazon az alapon működik, ezért nem meglepő, hogy a fokozott vérkeringéssel és a testben megduplázott oxigéntermelődéssel a körmöd is hamarabb fog nőni, sőt, sokkal vastagabb és erősebb állagú lesz, mint volt! Pápá szépségvitaminok!

8. Szebbé teszi a mellet

Kutatások bizonyítják, hogy a lusta lányok sokkal kevésbé vannak megelégedve a dekoltázsukkal, mint azok, akik keményen megdolgoznak az alakjukért. Ez részben a sportolás miatt megnőtt önbizalomnak köszönhető, ám azt sem hanyagolhatjuk el, hogy a megerősödött mellizom nagyon szépen tudja formálni a melleket!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X