Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezért egészséges meleg vizet inni

Ezért egészséges meleg vizet inni

egészségemésztésfájdalomfolyadékmeleg víz
0

Írta:

Eddig minden reggelt egy csésze forró kávéval, vagy teával indítottál? Egészségügyi szempontból érdemes lehet a kávét vagy teát egy pohár meleg vízre cserélni. Mutatjuk miért.

Segíti az emésztést

Reggelente egy nagy pohár meleg víz segíthet megszabadítani szervezetünket a méreganyagoktól, azáltal, hogy beindítja az anyagcserét. De napközben is érdemes néhány pohár meleg vizet innunk, főleg étkezés közben, ugyanis segítségével sokkal könnyebben emésztjük majd meg a zsíros, nehéz ételeket is.

Megszünteti a székrekedést

A székrekedést gyakran a kiszáradás okozza, de sokat segíthet a helyzeten, ha reggel üres gyomorra megiszunk egy pohár meleg vizet. A meleg víz beindítja a bélmozgást, segít lebontani az ételt a gyomorban, és eljuttatni a bélcsatornán keresztül a vastagbélhez.

Enyhíti a fájdalmat

A meleg víz segíthet a menstruációs és a fejfájás enyhítésében, a meleg ugyanis ellazítja az izmokat és segít oldani a görcsöket.

48017646 - hands holding tea cup on green bokeh background.

Segíthet a fogyásban

A reggel éhgyomorra ivott meleg víz még a fogyásban is segíthet.  A meleg víz megemeli testünk hőmérsékletét, ami fokozza az anyagcserét. Ha pedig anyagcserénk fokozódik, több kalóriát vagyunk képesek elégetni.

Megakadályozza a korai öregedést

Az idő előtti öregedést legtöbbször a szervezetben felgyülemlett méreganyagok okozzák. Ám ha meleg vizet iszunk, az segíthet megtisztítani tetsünket a toxinoktól, miközben javítja a bőrünk rugalmasságát is.

Forrás: medicaldaily.com


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X