Főoldal > EGÉSZSÉG > Erősítsd immunrendszered a legjobb teákkal!

Erősítsd immunrendszered a legjobb teákkal!

gyógyteaimmunrendszervitamin
0

Írta:

A hidegebb hónapokban vészesen lecsökken a szervezet ellenálló képessége. Tudatosan szerencsére sokat tehetünk azért, hogy a vírusok, fertőzések messzire elkerüljenek, például azzal is, ha elkortyolunk néhány csésze immunerősítő gyógyteát.

Fürtös mentatea

A gyógyteák nagyon egészségesek, hiszen természetes formában előzhetjük meg velük a betegségeket, illetve orvosolhatjuk a már kialakult problémákat. Nem fogyaszthatóak azonban hozzáértés nélkül. A fürtös mentateában az a jó, hogy korlátlan ideig és mennyiségben fogyasztható, akár minden nap több csészével. Általános immunerősítő hatása miatt érdemes rendszeresen főzetet készíteni belőle, hogy a vírusok támadását elkerülhessük.

Citromfű tea

A citromfűből készült forró ital nem csak isteni ízével, de a szervezet ellenálló képességének növelésével is megajándékozza azokat, akik gyakran fogyasztják. A legjobb, ha készítesz egy nagy adag főzetet belőle reggelente, és napközben elkortyolod. A fürtös mentateához hasonlóan ezt is korlátlanul lehet fogyasztani, mellékhatása nincs, viszont nagy mértékben hozzájárul egészségünk megtartásához.

44952212 - freshly brewed peppermint tea with fresh herbal ingredients and flowers alongside in a glass cup and teapot for a refreshing healthy drink, overhead view on slate with copyspace

Mezei kakukkfű

A mezei kakukkfűtea is erős általános immunerősítő tulajdonsággal bír, növeli a szervezet védekezőképességét, ellenállóképességét, már kialakult betegség esetén pedig csökkenti az általános gyengeségérzetet. Főzet mellett csepp formájában is bevihetjük szervezetünkbe, ennek alkoholos kivonata is nagyon hatékony, de fogyasztását ez esetben kizárólag az esti órákra tegyük.

Csipkebogyó

A csipkebogyóból készült tea sokak kedvence, ami nem véletlen. Savanykás, jellegzetes íze a benne található rengeteg C-vitaminra utal. Szintén korlátlan mennyiségben fogyasztható, és 4 éves kortól már gyerekeknek is adható. Nem csak az immunrendszerét, de az érfalait is erősítheti az, aki rendszeresen iszik csipkebogyóból készült főzetet.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X