Főoldal > EGÉSZSÉG > 4 egyszerű trükk a sikeres fogyáshoz

4 egyszerű trükk a sikeres fogyáshoz

diétaétkezésfogyás
0

Írta:

Hogyan lehet 500 kalóriával csökkenteni a napi bevitelt anélkül, hogy észrevennénk?

Hidd el, kínzó éhségérzet nélkül is ehetsz kevesebbet! Iktasd be az alábbi apró trükköket és fogyj fél kilót egy hét alatt, ami elsőre talán kevésnek hangzik, de fél év alatt már 12 kilót jelent. Tényleg működik, nyugodtan higgy a mérlegnek!

Vedd elő a jógaszőnyeget!

A közhiedelemmel ellentétben sajnos a stressz nem fogyaszt! Az ok nemcsak abban keresendő, hogy stresszes időszakban úgynevezett hangulatot javító ételek után nyúlunk, anélkül, hogy éhesek lennénk. Az Ohio Állami Egyetem kutatásai szerint a stressz teljesen megváltoztatja a bevitt élelmiszerek feldolgozását. A tudósok a kísérlet során magas zsírtartalmú étrendre fogták a résztvevőket. Azok, akik előző nap stresszhatásnak voltak kitéve, 104 kalóriával kevesebbet égettek el, mint azok, akik egyensúlyban voltak. Ez a kis különbség pedig önmagában 5 kg hízást garantál egy évben! A stressz kezelésének a leghatékonyabb módja, ha elkötelezed magad a jóga mellett. Azoknak, akik heti 3-szor egy órás jógafoglalkozáson vettek részt, 6 hét után jelentősen csökkent a kortizol-, azaz stresszhormon-szintjük, szemben azokkal, akik nem jógáztak, vagy csak egyszerű nyújtógyakorlatokat végeztek.

Tízórai helyett inkább uzsonnázz!

Az éhség koordinálására a legjobb, ha napi 5-6 kisebb étkezést iktatunk be, azonban, ha a főétkezéseid tartalmasak, éppen elegendő egy köztes étkezés. Az Amerikai Dietetikusok Szövetségének tanulmánya szerint a délelőtti nassolás kevésbé hatékony a fogyókúrát tekintve, mint a délutáni. A kutatók szerint ennek az az oka, hogy a legtöbb ember számára nem telik el elegendő idő a reggeli és az ebéd között, míg az ebéd és a vacsora között viszonylag sokáig marad üresen a gyomor. A tízórai általában felesleges étkezés, mivel nem előzi meg éhségérzet.

Kerüld az alacsony zsírtartalmú termékeket!

Meglepő, de a témában született tanulmányok egyértelműen bizonyítják, hogy azok, akik alacsony zsírtartalmú élelmiszereket fogyasztanak, akár 50%-kal többet esznek. Meg vannak győződve arról, hogy egészséges ételt esznek, így azt hiszik, nyugodtan lehet belőlük többet is fogyasztani, bűntudat nélkül. Ráadásul a zsírszegény termékek általában több cukrot tartalmaznak, mivel ezzel pótolják a hiányt és javítják az ízhatást. Az általános szabály az, hogy az alacsony zsírtartalmú termékekből ugyanannyit fogyasszuk, amennyit a normál termékből ennénk, kizárólag így takaríthatunk meg kalóriákat a cserével.

Növeld a fehérjebevitelt!

Iktass be extra fehérjét minden étkezésedbe, ezáltal kevesebb étellel is jóllaksz. A fehérje emésztése több időt vesz igénybe, mint a szénhidráté és a zsíré. Az anyagcsere szintje körülbelül 20%-kal emelkedik meg a fehérje emésztésének hatására, sokáig teltségérzetet nyújtva. Adj tojásfehérjét a zabpehelyhez, görög joghurtot a gyümölcshöz, halat és csirkét a salátához, sovány sajtot a párolt zöldséghez. A magas fehérjebevitelen alapuló diéta az egyik legegyszerűbb és egyben leghatásosabb.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X