Főoldal > DIÉTA > Mindent a szuper testért! Így kerülj gyorsan csúcsformába!

Mindent a szuper testért! Így kerülj gyorsan csúcsformába!

diétaétkezésfogyókúranyár
0

Írta: and

Íme, 11 tuti tipp, melyekkel megfékezheted a további kilók lerakódását, sőt, még fogyni is fogsz. 1. Félre a nassokkal! Délutáni csevegésre várod a barátnőidet? Ilyenkor elmaradhatatlan kellék valami rágcsálnivaló. De ahelyett, hogy sós rágcsákkal pakolnád meg az asztalt, ugorj le inkább a piacra, és vegyél friss gyümölcsöket, zöldségeket mártogatósnak, így beszélgetés közben sem kell az […]

Íme, 11 tuti tipp, melyekkel megfékezheted a további kilók lerakódását, sőt, még fogyni is fogsz.

1. Félre a nassokkal!

Délutáni csevegésre várod a barátnőidet? Ilyenkor elmaradhatatlan kellék valami rágcsálnivaló. De ahelyett, hogy sós rágcsákkal pakolnád meg az asztalt, ugorj le inkább a piacra, és vegyél friss gyümölcsöket, zöldségeket mártogatósnak, így beszélgetés közben sem kell az alakod miatt aggodalmaskodnod.

2. Használj kisebb tányért!

Régi és ügyes trükk. Ha nagy tányért használunk, azt is hajlamosak vagyunk teleszedni. Épp ezért válassz kisebb tányért, amit, ha tele is pakolsz, mindenképpen kisebb adag lesz rajta, mint egy nagyobb tányéron.

3. Étkezés után fogyassz bort!

Ha a vacsora mellé egy üveg finom bor is kerül az asztalra, azt inkább az étkezés befejezése után kortyolgasd el. Ugyanis így tovább fog tartani, és utána már nemigen fogsz kívánni más desszertet.

4. Ne beszélj teli szájjal!

Ez nemcsak illem kérdése, hanem egyben kalóriát is spórolsz meg azzal, ha nem evés közben beszélsz, hanem először elfogyasztod az ételt, és csak utána beszélgetsz. Beszélgetés közben ugyanis hajlamosabbak vagyunk nem az evésre figyelni, és többet fogyasztani a kelleténél, ezért a társalgás folytatódjék inkább a nappaliban.

5. Oszd el az ételt!

Otthon könnyű megoldani, de étteremben kicsit necces, hogyan kerüld el a túlevést anélkül, hogy illetlennek mutatkoznál. Ha lehet, kérj kicsi adagot. Ha nem, akkor a főételt aprítsd fel. Tehát a húst vágd kisebb darabokra, és a nagy rizshegyet is oszd szét több kisebb részre, így kevésbé lesz feltűnő, ha nem eszed meg az összes eléd pakolt ételt.

test2.jpg ()

6. Rágózz főzés közben!

Bár az íze miatt egyszer-kétszer érdemes megkóstolni az ételt, szinte nem lehet ellenállni a kísértésnek, hogy ne kóstoljunk bele többször a pörköltbe, vagy a csokitorta maradék krémjét ne nyalogassuk el. Ezt elkerülendő dobj be egy cukormentes, mentolos rágógumit, így nem fogod érezni az ízeket, és a kísértés is kisebb lesz, hogy főzés közben dőzsölj. Vagy, ha mindenképp rágcsálni akarsz valamit, az legyen mondjuk egy bébirépa vagy egy alma.

7. Oktasd a gyerekedet!

Az, hogy felnőtt korban hogyan étkezünk, nagyban függ attól, hogy milyen gyerekkori tapasztalataink voltak. Éppen ezért a saját gyerekednél ne kövesd el azt a hibát, hogy nagy adagokkal túleteted, és addig kell ülnie az asztalnál, míg meg nem evett mindent. Ha úgy érzi elég, hagyd, ne erőltesd az evést, és eleve ne tegyél elé felnőtt adagot.

8. Ne hagyj ki étkezést!

Különösen a reggelire és az ebédre szánj időt. Ha valamelyiket kihagyod, sanszos, hogy estére farkasétvággyal fogod feltépni a hűtő ajtaját, és felfalsz mindent, ami a kezed ügyébe kerül. Ezért is fontos, hogy étkezést sose hagyj ki, hiszen energiával lát el egész nap, rendben tartja a vércukor-szinted, mindemellett elkerülöd a farkaséhséggel járó kellemetlenségeket.

9. Fagyi helyett jóga!

Ha felment a pumpa vagy épp szomorú vagy, végy egy mély levegőt, és menj ki inkább futni, vagy relaxálj, jógázz egyet, ahelyett, hogy egy bödön jégkrémmel ápolgatnád a lelked. Hidd el, a testednek is jót teszel, és bűntudatod sem lesz, hogy megint egy nagy adag kalóriabombával az öledben vigasztalódtál.

10. Zárd be a konyhát lefekvés előtt!

Mivel lefekvés előtt két órával nem tanácsos már enni, ezért jobb, ha bezárod az éléskamra ajtaját, hogy az ételek látványától nehogy kísértésbe ess. Másik jó megoldás még, ha fogat mosol, így elmegy a kedved, hogy megedd még azt a szelet csokit, amit kinéztél.

11. Ne nassolj tévézés közben!

Bár nehéz megállni, hiszen szinte minden reklámban gusztábbnál gusztább ételeket mutogatnak, így a Pavlovi-reflexeknek „hála” mi is automatikusan megyünk a konyhába egy kis rágcsálnivalóért. Persze a legideálisabb, ha a TV-zés nem jelent egyben étkezést is, de ha ne tudod megállni, akkor legalább gyümölcsre cuppanj rá.

Nézd meg jobban – válaszd a minőséget!

Rágcsálj és légy bikinikompatibilis! 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X