Főoldal > DIÉTA > Varázsold szerethetővé a zellert

Varázsold szerethetővé a zellert

diétaételfogyástáplálkozásvitaminzellerzöldség
0

Írta:

A zeller egyike azon zöldségeknek, melyek rengeteg vizet tartalmaznak. Ezen felül ez a növény tele van A-, B6-, C- és K-vitaminnal, folsavval és káliummal.

A zeller jellegzetes ízével nem mindenki tud kibékülni. Ha mégsem szeretnél mellőzni egy ilyen értékes és tápanyagban gazdag zöldséget, itt van 5 trükk, mellyel jobb ízűvé teheted a zellert.

1. Smoothie-ba vele

Egy zöld smoothie készítése igazán jó módja a tápanyagok bevitelének, mindezt pedig úgy teheted, hogy közben nem érzed magad kecskének a sok levél rágásától. A zeller kiválóan illeszkedik egy ilyen zöld finomságba, segíti a diétád, javítja az emésztésed, méregtelenít és csökkenti a gyulladást. Ha kombinálod némi almával, uborkával, spenóttal és kelkáposztával, nem fogod érezni jellegzetes ízét.

2. Dinszteld meg a főétel mellé

Ha alacsony hőfokon megdinszteled a zellert, veszít íze erősségéből, akár a hagyma. A zeller a folyamat után egy édesebb ízt kap, ha tálalás előtt némi vajat adsz hozzá (amennyiben nem a zsírégetés a célod), egészen elképesztő gasztronómiai élményben részesülhetsz.

3. Saláta mellé szeletelj fel néhány vékony csíkot

A zeller kiválóan illik majdnem minden salátába. Egy igazán ízletes és egészséges alma és körte saláta mellé nagyon jól illik. Ha szeretnéd feldobni egy finom öntettel, 2 evőkanál citromlevet, 2 evőkanál mézet keverj össze 4 evőkanál olívaolajjal, némi parmezánnal, sóval és borssal.

Pieces and slices of celery on the table, Image: 260055796, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Wavebreak

4. Levesbe vele

Ha van egy teljes fej zellered és sehogy sem tudod rávenni magad arra, hogy nyersen elrágcsáld, nincs is finomabb elfogyasztási módja egy jó krémlevesnél. Egyszerű elkészíteni, a zeller tulajdonságait pedig úgy élvezheted, hogy finomat eszel.

5. Pácold sós lében

A zöldségek, így a zeller pácolását is sós lében érdemes végrehajtani. Csupán sóra, 2 gerezd fokhagymára, egy negyed csésze szeletelt hagymára, egy csoport friss kaporra és a zellerre lesz szükséged. Ez az egyik legjobb módja, hogy az ízetlen zöldségből egy igazán finom rágcsálnivaló váljon.

A zellernek nem kell unalmasnak lennie. Nagyon sok kreatív ötletet találhatsz az interneten, de magad is kikísérletezhetsz néhány igazán hatékony megoldást, hogy fogyaszthatóvá tedd a zellert.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X