Főoldal > DIÉTA > 7 étel, ami mindig legyen otthon

7 étel, ami mindig legyen otthon

diétaételétkezésfogyáshűtőszekrénykonyhatápanyagtáplálkozás
0

Írta:

Éjfél körül van és a vacsorád már csak egy halvány emlék. Ilyenkor sokkal könnyebb a késő esti majszolásokat normális kalóriahatáron belül tartani, ha kéznél van néhány egészséges összetevő is. Töltsd fel a hűtődet és az éléskamrádat ezzel a hét étellel, így már semmi sem tántoríthat el a bűntudatmentes étkektől, rágcsálnivalóktól. Nincs több kifogás!

 

Teljes kiőrlésű kenyér

A teljes kiőrlésű kenyérben lévő szénhidrát többnyire komplex szénhidrátnak minősül, szóval nem kell aggódnod amiatt, hogy az egekbe fog ugrani a vércukorszinted. Ha falatozós kedvedben vagy, pirítsd meg a kenyeret és szórj rá alacsony zsírtartalmú reszelt sajtot. Ha viszont valami édes után ácsingózol, akkor a hagyományos lekváros kenyér helyett megint csak piríts meg egy szelet teljes kiőrlésű kenyeret, szitálj rá agávé szirupot és hintsd meg egy kis fahéjjal.

Banán

Az édes és laktató banán igazi „kincsesbánya” a tápanyagok tekintetében, hiszen bőségesen akad benne kálium és rost. A legjobb, ha önmagában fogyasztod, de millió gyors és egyszerű snacket agyalhatsz ki a krémes gyümölcs felhasználásával. A zabpelyhet koronázd meg banánszeletekkel, vagy mártogasd bele mandulavajba az igazán ízletes és egyben egészséges falatok érdekében.

Tej

Mindig jó, ha van otthon egy-két doboz kalciumban bővelkedő tej, az meg már teljesen mindegy, hogy zsírszegény-, szója-, vagy mandulatej lapul a hűtődben. Percek alatt el tudsz készíteni egy bögre abszolút egészséges forró csokit zsírszegény tejből, cukormentes kakaóporból és agávéból, de akár egy szuper turmixot is összedobhatsz.

hutoben2.jpg ()

Mandula

Egy marék nyers mandula remek alternatívája lehet a zsíros, ropogós chipseknek. De ugyanakkor a mandula nagyszerű adalék a turmixokhoz, a gabonapelyhekhez és a zsírszegény joghurthoz is.

Túró

A túró tele van kazeinnel, ez a proteinnek egy olyan válfaja, amely még hosszabb ideig telít el. Ha szívesen csemegéznél valamit, akkor nyers zöldségeket mártogass zsírszegény túróba, vagy ha alacsony kalóriájú desszertet szeretnél, akkor a túróhoz keverj mandulát és a kedvenc gyümölcsödet.

Gomba

A fontos antioxidánsokat is magában rejtő gomba rendkívül tápláló, ennek ellenére gyakran elkerüli a figyelmünket. Mindegy, hogy a hagyományos, vagy különlegesebb fajták találhatók meg a hűtődben, ha van otthon gomba, akkor már minden adott egy egészséges vacsora összehozásához. Önmagában is elkészítheted, de egy tojásos omlettet is feldobhatsz vele.

Tojás

A fehérjében gazdag tojás az egyik legsokoldalúbban felhasználható, alacsony kalóriájú, természetes ételünk. Egy nagyobb tojás megközelítőleg 75 kalóriát ér, bár elkészítése után ez az érték magasabb lehet. Tarts otthon egy tucat tojást, így nem leszel tanácstalan, ha vacsorát, vagy uzsonnát készítesz.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X