Főoldal > DIÉTA > Koronázd meg a zabkásád!

Koronázd meg a zabkásád!

étkezésreggelirostvitaminzabkásazabpehely
0

Írta:

A zabkása szuper üzemanyag reggelire vagy éppen edzés előtt: tele van lassan felszívódó, komplex szénhidrátokkal, amelyek remekül táplálják a szervezetet és biztosítják az energiát a test számára. Magában azonban nem túl izgalmas – bolondítsd hát meg olyan finomságokkal, amik tovább fokozzák az erejét!

Banán

Amellett, hogy szénhidrát-tartalmának köszönhetően remekül táplál, valamint élelmi rostokban is gazdag, a káliumban bővelkedő banán segít, hogy stabil maradjon a vérnyomásod, támogatja a szívműködésedet, és a vízháztartás egyensúlyához is hozzájárul.

Fekete csokoládé

A magas kakaótartalmú csoki gazdag antioxidánsokban, emellett segít a vérnyomás csökkentésében. Mivel cukortartalma alacsonyabb, mint a tejes és fehér változatoknak, nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet sem.

Fahéj

Ez a fűszer segít rendezni a vércukorszintet, és ha már reggel fahéjat fogyasztasz, kevésbé valószínű, hogy később a nap folyamán vércukor-ingadozást tapasztalsz. Emellett még az ízületeidre is jó hatással van. Almával igazi ínyencség!

Méz

Ha édesítésről van szó, a méz sokkal egészségesebb és kalóriaszegényebb választás, mint a fehér cukor. Ásványi anyagokban gazdag, energiával látja el a szervezeted, és az immunrendszert is erősíti az aranyszínű szirup.

Mogyoróvaj

Igaz, hogy zsírtartalma nem csekély, de mivel a mogyoróvaj egészséges zsírokkal látja el a tested, ezért érdemes fogyasztani, persze módjával. B-vitaminban és foszforban is gazdag, ezek pedig segíti a szervezetet abban, hogy az elfogyasztott élelmiszert energiává alakítsa – ennek pedig jó hasznát veheted edzés közben.

Áfonya

Édes, finom, laktató, remek forrása a K-vitaminnak, emellett különösen gazdag polifenolokban is, amik segítenek megakadályozni a gyulladások kialakulását.

Sárgarépa

Bár szokatlanul hangzik, de érdemes kipróbálni! Reszelj egy zsenge, édes répát a zabkásádba, mazsolával, egy kis mézzel és fahéjjal vegyítve igazán finom csemegét kapsz, ami immunerősítő vitaminokat és nagy mennyiségű rostot tartalmaz.

A cikket megtalálod a Wellness magazin 2016. májusi számában!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X