Főoldal > DIÉTA > Öt tipp, ha diéta és mozgás nélkül akarsz fogyni

Öt tipp, ha diéta és mozgás nélkül akarsz fogyni

alvásdiétaétkezésfogyásgyógynövénymasszázstáplálkozástea
0

Írta:

Próbáld ki ezeket a rendhagyó tippeket, hogy fogyhass!

Fogyj szeretkezéssel!

A szex nagyszerű kiegészítője lehet a fogyókúrának. Valójában egy félórás szeretkezés során akár 150-250 kalóriát is elégethettek – attól függően, hogy mennyire vagytok hevesek az ágyban. Ha a hagyományos pozíciókon kívül más technikákkal is kísérleteztek, akkor még több izomcsoportot dolgoztattok meg, így az összebújás kardióként és alakformálásként is beválik.

Fogyj akupunktúrával és gyógynövényekkel!

Az akupunktúra lényege, hogy a kezelés során egyensúlyba hozzák a szervrendszereket, így a szervezet egészségesebb lesz. De az akupunktúra esetében nemcsak arról van szó, hogy felpezsdíti a vérkeringést és kordában tartja a „csít”, az évszázadok során a súly szabályozására is használták, mivel az anyagcserére is rendkívül jó hatással van. Az akupunktúrával együtt a gyógynövények is a kínai orvoslás fontos szereplői, és a diétában is sokat segíthetnek. A galagonya vagy a ginzeng tea mind közelebb vihetnek az álomsúlyodhoz.

Fogyj alvással!

Az alvás nemcsak széppé, de vékonnyá is varázsolhat. A szépítő pihenés során a tested is regenerálódik, mindeközben az emésztőrendszered is dolgozik, metabolizálja a szénhidrátokat és lebontja a zsírokat. Néhány tanulmány összefüggést vélt felfedezni az elégtelen mennyiségű alvás és a súlyproblémák között, a lehetséges bűnös pedig a kortizol és inzulin hormon szintjének változása. A cukor-, fehérje-, zsír-, és vízanyagcsere szabályozásában rendkívül lényeges szerepet tölt be a kortizol. Ha fizikai vagy érzelmi stressz ér minket, akkor a kortizol úgy reagál, hogy a szintje az egekbe ugrik, és az alvás megvonás is fokozza a kortizol termelődését. Az inzulin a vércukorszintért és a zsírraktározásért felelős. A megnövekedett inzulinszint mögött az alváshiány állhat, emiatt a fogyás még nagyobb kihívás lehet. A lényeg, ha nem szeretnéd, hogy eggyel nagyobb legyen a ruhaméreted, akkor minden éjjel legyen részed elegendő, pihetető alvásban – nemcsak a szépséged érdekében.

Fogyj masszázzsal!

A masszázs javítja a vérkeringést, segíti az oxigén és a tápanyagok cserélődését a vér és a szöveti sejtek között, így az izmok regenerálódása és erősödése is hamarabb végbe megy. Az izmokra gyakorolt jótékony hatásán kívül, a masszázsról úgy tartják, hogy képes eltávolítani a testben felgyülemlett méreganyagokat és víztömeget, ezenfelül a zsírsejteket is szét lehet robbantani általa, így azok nem éktelenkednek majd a combodon. A felesleges víztől való megszabaduláson és a zsírsejtek lebontásán túl, a reflexológia szerint, a talpon vannak olyan bizonyos pontok, amelyek masszírozásával serkenthető az anyagcsere és a fogyás is beindítható.

Fogyj önkéntességgel!

Akár csak a közeli parkban, erdőben gyűjtöd össze a szemetet, akár az idősek otthonában vagy egy állatmenhelyen nyújtasz segítőkezet, az önkéntesség egy nagyszerű tevékenység, amivel lelkileg felszabadulhatsz, és amivel nemcsak magadon, de másokon is segítesz. Egy állatmenhelyen történő segédkezés a lelkednek, elmédnek és a testednek egyaránt jót tesz. De akkor is számos lehetőség áll előtted, ha a kutyák nem állnak annyira közel a szívedhez. Válassz olyan önkéntes feladatot, ami passzol a személyiségedhez, így valóban aktívan részt fogsz benne venni; ez lehet például a park megtisztítása, vagy ha a közeli ingyenkonyhán segítesz az ételek elkészítésben. Ezektől a tevékenységtől lehet, hogy nem dobod le magadról tízesével a kilókat, de az biztos, hogy jót teszel a környezeteddel vagy egy másik emberrel.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X