Főoldal > DIÉTA > Itt az igazság! Ennyi kilótól tudsz megszabadulni egy hónap alatt

Itt az igazság! Ennyi kilótól tudsz megszabadulni egy hónap alatt

diétaétkezésfogyásfogyókúrakilogrammmozgástáplálkozás
0

Írta:

Naponta találkozol olyan reklámajánlatokkal, amik 10,15 vagy akár 20 kilótól is segítenek megszabadulni egy hónap alatt? Ne dőlj be nekik! Itt az igazság arról, hogy pontosan mennyit is tudsz lefaragni magadból 30 nap alatt!

Egy amerikai kutatás szerint minden fél kiló 3500 kalóriával egyenlő, azaz ha 7 nap alatt egy teljes kilótól szeretnél megszabadulni, 1000 kalóriával kell kevesebbet enned egy nap alatt. Ez persze lehetetlen, hiszen még egy átlagosnak mondható, 60-70 kilós nő is 2500 kalóriát elfogyaszt egy nap, és ha ennek csak a harmadát eszi meg, durván lecsökkenhet a vércukorszintje, ami további problémákhoz vezethet.

Ne feledd: egy nőnek sosem szabad 1500 kalóriánál kevesebbet ennie egy nap alatt, a férfiaknál pedig 2000 kalóriát a minimum, amit el kell fogyasztania!

Épp ezért, az a legjobb, ha egy dietetikus által jóváhagyott életmódprogram keretén belül változtatod meg az étkezési szokásaid, ügyelve arra, hogy a kellő mennyiségű kalória elfogyasztása mellett minden héten sikerüljön egy kilót lefaragnod magadból.

43396935 - happy young woman losing weight and showing a scale, dieting and fitness concept

Mindezek mellett a mozgásra is ügyelned kell! A napi fél óra edzés elengedhetetlen a fogyás megindításához, de a profik heti 4-5 kemény, másfél órás edzést ajánlanak a maximális fogyasztó hatás érvényesülése érdekében. Persze, ne kezdd egyből crossfit és TRX edzéseken, elég, ha az alap dolgokon dolgozol egy kicsit, aztán folyamatosan emeld a napi adagodat.

Például 230 kalóriát tudsz ledolgozni 20 perc alatt, ha 6 km/h-s sebességgel futsz a futógépen, de a fél óra mellúszás is segít megszabadulni 200 kalóriától, nem beszélve a mindennapi teendők (főzés, mosás, takarítás, biciklizés a munkába stb.) hatásosságáról. Ugye nem is olyan nehéz beépíteni a fél óra edzést a mindennapi rutinodba?

A dietetikusok szerint egyébként 1 hónap alatt átlagosan 4,5 kilótól tudsz megválni, ha szigorú diétán és kemény edzéseken vagy. Bár ez nem hangzik olyan jól, mint a 10-20 kiló mínusz, ha belegondolsz, Neked és a testednek is jobb lesz, ha lassabban haladsz a kitűzött cél felé.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X