Főoldal > DIÉTA > 6 hihetetlenül jó tipp a gyors fogyáshoz

6 hihetetlenül jó tipp a gyors fogyáshoz

diétaétkezésfogyásfogyókúrahízástáplálkozás
0

Írta:

Ha ezeket a tanácsokat megfogadod és be is tartod, minden eddiginél egyszerűbben megy majd a fogyás.

A megfelelő mennyiségek betartása mellett azt ehetsz, amit csak akarsz, de tényleg. Csupán arra kell odafigyelned, hogy a megadott mennyiséget fogyaszd mindenből. Ha nem szabsz magadnak határokat, csupán a mennyiséget szabályozod, nem fogsz kísértésbe esni. A „fogyókúra” szó kapcsán ugyanis mindenkinek azt ugrik be, hogy éhezni kell és semmit sem lehet enni. Ezzel szemben a mértéktartó diéta lényege, hogy nem csupán salátát és paradicsomot ehetsz. Ha ügyesen kevered a kártyákat, a diéta egyszerűbb lesz, mint eddig valaha.

1. Lédús ételeket válassz

A nagy mennyiségű vizet tartalmazó zöldségek jó minőségű rostban gazdagok és növelik a jóllakottság érzését. Ha a hús egy részét kicseréled zöldségekre, például káposztára, cukkinire, uborkára, brokkolira vagy paprikára, máris csökkentetted a kalóriabevitelt és nem leszel hamarabb éhes, hidd el. Egy amerikai kutatás során azt állapították meg, hogy ha a marhasült és a rizs felét ilyen zöldségekre cserélték, 86 kalóriával kevesebbet ettek, mégsem érzeték magukat éhesebbnek.

2. Ne beszélj tele szájjal

Ennek a pontnak nem csupán abban az értelemben van hozadéka, amiért anyukád mindig rád szólt, ha tele szájjal ne beszélj. Ha nem beszélgetsz evés közben, lelassítod az étkezésed és akár 10%-kal kevesebb kalóriát viszel be, mintha csacsognál az asztalnál. Ha egyedül eszel, figyelj az étkezésre, ne nyomkodd a laptopod, okostelefonod. A nagy levegők vétele szintén segít teltségérzetet biztosítani, erre is figyelj oda.

3. Nassolj magvakat

A mogyoró, mandula, dió mind rengeteg kalóriát tartalmaz, ezért a mértéktartás kulcsfontosságú ezeknél az olajos magvaknál. Egy spanyol kutatás során azonban kiderült, hogy azok, akik ilyen magvakat nassoltak, 30%-kal kisebb valószínűséggel halmoztak fel súlyfelesleget. A kutatást vezető tudós szerint ez azért lehet, mert az olajos magvakban magas a fehérjetartalom, fokozzák az anyagcserét és zsírégetést.

19845821 - young woman in sportswear sits in the house kitchen before plate with nutritional supplements.

4. Mérlegelj minden nap

Igen, nők vagyunk és igen, utáljuk a mérleget, de ha céljaid vannak, fontos, hogy szembenézz a valósággal. Persze nem kell minden nap ráállnod a masinára, de hetente – lehetőleg ugyanabban az időpontban – mérd meg magad. Így tudod majd eldönteni, hogy a diétád jól halad-e. Persze ne ijedj meg, ha egy idő után stagnálni kezd a súlyod, ez természetes dolog, nem tudsz folyamatosan ugyanabban az ütemben fogyni.

5. Ne a TV előtt vacsorázz

Ha a kanapén tespedve fogyasztod el a vacsorádat, akár 300 kalóriával is többet ehetsz a kelleténél, mert a szervezeted nem fogja észrevenni, hogy már jól lakott. Annyira belemerülsz a kedvenc sorozatod bambulásába, hogy csak eszel és eszel, közben pedig el is felejted, mit és mennyit ettél. Arról nem is beszélve, hogy a reklámok az arcodba tolják a finomabbnál finomabb édességeket, te pedig csak epekedni fogsz utánuk.

6. Jógázz a fogyásért

Egy, a Journal of the Americanban megjelent friss tanulmány állítja: a jógázó emberek képesek felismerni a testük jelzéseit, csak akkor esznek, ha tényleg éhesek, és nem eszik magukat túl. Próbáld ki a jógát, figyelj magadra és a tested jelzéseire, hogy könnyebben tudd értelmezni azokat a mindennapok során.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X