Főoldal > DIÉTA > Durva következményei lesznek, ha nem eszel gyümölcsöt

Durva következményei lesznek, ha nem eszel gyümölcsöt

diétaétkezésgyümölcstáplálkozásvitamin
0

Írta:

Nem hiába csomagoltak gyerekkorunkban almát a tízórai mellé. A mindennapos gyümölcsfogyasztást nem lehet eleget mantrázni. Mert igenis komoly következményekkel járhat, ha félvállról veszed. Ne játssz az egészsségeddel!

 

Méreganyagok felhalmozódása

A méregtelenítés ma már életünk része kell, hogy legyen. A rengeteg adalék- és színezékanyag, amit óhatatlanul is szervezetünkbe viszünk, hosszú távon komoly egészségügyi problémákat okozhat. Aki nem fogyaszt elegendő gyümölcsöt, az nem juttat elegendő pektint sem a szervezetébe. Ez azt eredményezi, hogy a pektin nem tudja megkötni a méreganyagokat, azok felszívódnak, és komoly rövid és hosszú távú károkat okozhatnak.

Vitaminhiány

A gyümölcsök első számú egészségőreink. A zöldségféléken kívül nincs más olyan élelmiszer, ami ennyi vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet tartalmazna. Persze tabletta formájában is tudjuk pótolni szükségleteinket (és bizonyos esetekben nincs is más megoldás), de legegészségesebb, legtermészetesebb módja a vitaminpótlásnak mégiscsak az, ha magát a gyümölcsöt esszük. Ha ez elmarad, először csak enyhébb tüneteket tapasztalhatunk, úgy mint fejfájás, fáradékonyság, rossz közérzet. Ám ha a vitaminhiányos állapot hosszabb ideig fennáll, súlyos betegségek is kialakulhatnak.

gyumolcs2.jpg ()

Emésztési problémák

A gyümölcsök növényi eredetű rostok, és létfontosságú szerepük van az egészséges anyagcsere-működésben. A rosthiányos táplálkozás számos emésztési problémához vezethet; a székrekedéstől egészen a vastagbélrákig. Semmiképpen se legyints tehát erre a veszélyre, hiszen gondolj bele: emésztőrendszerünk az a hely, ahol a fontos tápanyagok kivonódnak és felszívódnak szervezetünkbe. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőségben történik mindez. A napi ajánlott növényi rost bevitel (ez lehet zöldség, gyümölcs, teljes kiőrlésű gabonatermék) 30 g, de ne feledd: ez csak a minimum mennyiség.

Öregedési folyamatok felgyorsulása

A szépségipar már rég felfedezte – és alkalmazza is – a gyümölcsökben található vitaminok jótékony hatásait. Az A- E- és C-vitamin egyaránt a fiatalság zálogaként váltak ismertté. Nem árt tudnond azonban: a külső táplálás mit sem ér. Hiába kened drágábbnál drágább kozmetikumokkal a bőröd, ha a belső táplálás elmarad, rövid időn belül garantált a ráncos, nyúzott, öregedő arcbőr. Ugye vagy annyira hiú, hogy ezt semmiképpen sem hagyod megtörténni?

Arcfiatalítás gyümölcskeverékkel – botox helyett

Készítsd el otthon akár te is ezt a szuperegészséges, arckisimitó, energialöketet adó csodaturmixot. Francia tudósok fejlesztették ki, pont azért, hogy szervezeted megkapja a maximális táplálást, hidratálást – kívül, belül. Már a sztárok is ezt isszák plasztikáztatás helyett. Készítsd el te is, és válj még egészségesebbé és még gyönyörűbbé!

Hozzávalók 2 dl turmixhoz:
– 126ml grapefruitlé
– 20 ml fekete áfonyalé
– 20 ml almalé
– 8 ml eperlé
– 10 ml vörös áfonyalé
– 8ml acerolalé
– 8 ml fekete berkenyelé

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X