Főoldal > DIÉTA > Ezért egyél csokit minden nap!

Ezért egyél csokit minden nap!

csokicsokoládédiétaédességegészségétkezéskakaónassolás
0

Írta:

Igen, úgy értjük, hogy csokoládét és igen, minden egyes nap!

Ha eddig visszafogtad a csokifogyasztást, mert féltél, hogy elhízol tőle, jó hírünk van számodra! Mostantól minden nap ehetsz egy keveset a kedvenc étcsokidból! Hogy miért? Mert egészséges!

Az étcsokoládé fogyasztásával növeled a polifenolok és prebiotikumok szintjét a szervezetedben. A prebiotikumok növelik a bélrendszer egészségét, mégpedig úgy, hogy elfogyasztod őket és a bélrendszeredbe kerülnek, itt fejtik ki jótékony hatásukat.

37128809 - dark chocolate chunks in wooden bowl, on oak table

Igen, arra biztatunk, hogy egyél csokit, de közel sem mindegy, milyet és hogyan fogyasztasz. Melyik a jó csoki? Az, amelyik legalább 70%-os kakaótartalmú. És hogyan fogyaszd el? Itt jön a trükk, a letört kockát ne rágd szét, tedd a nyelved alá, hogy szétolvadhasson a finomság. Így az ízlelőbimbóidat eltelíti az édes íz, elkerülheted, hogy a végtelenségig (vagy ameddig van belőle) habzsold a csokit.

Az étcsokival serkented az endorfin és enkefalinok szintjét, aminek hála jó érzéssel töltődsz el. (Ezért kívánod a csokit, amikor szomorú vagy.) Ha minden nap hagyod, hogy egy kocka étcsoki szétolvadjon a szádban, valószínűleg sokkal elégedettebbnek fogod magad érezni. Azok, akik ezzel a módszerrel fogyasztják a csokoládét, 2 kockánál nem igen fognak többet megkívánni. Ne aggódj, napi egyetlen kocka magas kakaótartalmú étcsokitól nem fogsz elhízni, viszont boldogabb és egészségesebb leszel.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X