Főoldal > DIÉTA > Készítsd a salátád vízitormából!

Készítsd a salátád vízitormából!

egészséggyógyulásméregtelenítésnövénysalátavitaminvízitormazöldség
0

Írta:

A vízitorma egy olyan vízben termő növény, amelynek rengeteg jótékony hatása ismert. A legenda szerint Hippocrates, az orvostudomány atyja azért építtette első kórházát egy patak mellé, hogy betegeinek biztosítani tudja a friss vízitormát.

Ez a zöldségféle a britek egyik legrégebbi salátaalapja, ami gyakran képezte mindennapi étkezésük részét. Most újra reneszánszát éli ez a zöldségféle, ami nem csak ízének, hanem rengeteg jótékony tulajdonságának is köszönhető.

Természetes antibiotikum

A vízitorma az egyik leghatékonyabb természetes antibiotikum. Manapság már szinte az első, még ártalmatlan tünetek jelentkezésekor kapjuk az antibiotikum receptjét az orvostól, ami gyakran több kárt okoz, mint hasznot. Bele sem gondolunk, hogy bizony alternatív megoldásokban is gondolkodhatnánk. Az egyik ilyen a vízitorma. Különösen hólyag- és hörghurut esetén nyújt hatékony segítséget.

Segíti a vérképzést

Sok nőt érint a vérszegénység, amire érdemes megfelelő figyelmed fordítani. Ha te is érintett vagy, megfelelő táplálkozással sokat tehetsz a vérszegénység felszámolásáért. A cékla mellett érdemes rendszeresen vízitormát csempészned a szendvicseidbe, salátáidba, hiszen az a zöldségféle még a vérképzésben is segítségedre lesz.

Fájdalomcsillapító hatású

Talán szokatlan, és első hallásra talán hihetetlen is, de a vízitormának még fájdalomcsillapító hatása is ismert. Persze a hatalmas fájdalmakon nem képes enyhíteni, és ha ismeretlen eredetű a tünet, haladéktalanul ki kell vizsgáltatnod, hogy miért jelentkezik. De ha például frontérzékeny vagy, és fájdogál a fejed, vagy enyhébb menstruációs görcsöktől szenvedsz, egy kis vízitorma csillapíthat a kellemetlenségeken.

51624524 - raw organic green watercress ready to use

Csökkenti a vérnyomást

A hazánkban már népbetegségnek számító magas vérnyomást is képes csökkenteni a vízitorma. Ez azért nagyon fontos, hiszen ha kezeletlen magas vérnyomásod van, az előbb-utóbb a szív- és érrendszeredben is galibákat okozhat, ami akár végzetes kimenetelű is lehet.

Vértisztító

A vízitorma nem csak szuper vérképző, de legalább ugyanannyira hatékony vértisztító is. Ahhoz, hogy szervezeted megfelelően működjön, az egészségedet megőrizhesd, és a betegségeket távol tarthasd, nem csak megfelel mennyiségű, de megfelelő minőségű vérre van szükség.

Elősegíti a sebgyógyulást

Csetlesz-botlasz, emiatt állandóan tele vagy sebekkel? Vagy épp munkád során szerzed be a legtöbb apró sérülést? Akkor itt az ideje, hogy közelebbről is megismerkedj a vízitormával, ugyanis még a sebgyógyulásban is nagy szerepet játszik.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X