Főoldal > DIÉTA > 5 tuti diétás tipp üzleti utakra

5 tuti diétás tipp üzleti utakra

diétaegészségétkezésétrendfogyásfogyókúratáplálkozásutazászsírégetés
0

Írta:

Veled is rendszeresen előfordul, hogy sikeres fogyókúrád tönkreteszi egy-egy üzleti út? Miközben megbeszélések hadával van tele a naptárad, és egyik városból a másikba utazol, valóban nehéz tartani a diétát.

Azonban a kávészünetben felszolgált sütemények, az ebédre gyorsan elfogyasztott gyorsételek és a zsírdús, többfogásos üzleti vacsorák helyett biztosan van jobb megoldás, még a legzsúfoltabb napokon is. Most megtudhatod, hogyan teheted könnyedén egészségesebbé étkezéseid ilyenkor is.

Kezdd egészséges reggelivel a napot

Legszívesebben kihagynád a hotel reggelijét, hogy a hosszúra nyúlt üzleti vacsora miatt elmaradt alvást pótold? Ne tedd! Az egészséges és tevékeny nap elmaradhatatlan része a megfelelően összeállított reggeli étkezés. A zsírban tocsogó rántotta helyett keresd a büféreggeli kínálatában a főtt tojást, a csirkemell sonkát és a zöldségeket. Ha édességgel indítanál, a natúr joghurt, a zabpehely és a friss gyümölcsök felé célszerű venni az irányt a péksütemények helyett.

Cseréld le a kávét zöld teára

Nem tudod elképzelni, hogy kihagyd a reggeli kávét? A megbeszélések között is egy-egy feketével próbálod felpörgetni magad? Sajnos a kávé csak rövid ideig turbóz fel, ha pedig cukorral iszod, akkor ez a hatás még inkább lerövidül. A zöld teában található koffein azonban lassabban szabadul fel a szervezetben, így hatása is jóval hosszabb ideig tart. Figyelj arra, hogy meddig áztatod a filtert. Ha rövid ideig, 2-3 percig tartod benne, akkor élénkít, amennyiben hosszabb időre benne felejted, akkor már inkább relaxáló hatása érvényesül.

Tartsd távol magad a gyorsételektől

Ha nincs rendes ebédszüneted, akkor jönnek az olyan gyorsételek, mint a hamburger, a hot dog vagy épp a fish&chips. Pedig számos egészségesebb táplálék létezik, amit gyorsan el lehet érni, mint például a csirkemelles-zöldséges tortilla vagy a tonhalsaláta, de akár egy teljes kiőrlésű, zöldségekkel megrakott szendvics is jó választás lehet.

13764236 - business woman serve herself at buffet catering service company event

Egyél lightos nasikat a főétkezések között

Mielőtt a kávészünetben elérhető kalóriadús pogácsák és islerek elcsábítanának, gondoskodj előre egészséges nasikról. Nem kell extra dolgokat beszerezni hozzá, egy alma és pár szem mandula tökéletes választás. Mindig legyen a táskádban egészséges harapnivaló, hogy farkaséhség esetén is nemet tudj mondani a kalóriabombákra.

Keresd a kalóriaszegény fogásokat vacsorára

Az üzleti vacsorák a nap legveszélyesebb részei, hiszen az egész napos munka után ki van éhezve a szervezet, és úgy érzed, igazán megengedheted magadnak, hogy legalább este kirúgj a hámból. Ilyenkor hajlamosak vagyunk kalóriadús fogásokat rendelni, amit még desszerttel és alkohollal is megkoronázunk. Mielőtt egy vacsora alatt elfogyasztanád háromnapi kalóriaszükségleted, nézd át az étlapot olyan egészséges fogásokat keresve, mint a párolt halak, a sovány húsok és a zöldségek. A legtöbb étteremben pedig már cukormentes, szénhidrátszegény desszertek közül is válogathatsz.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X