Főoldal > DIÉTA > Ezért edd bátran a cseresznyét!

Ezért edd bátran a cseresznyét!

cseresznyediétaegészségfogyásgyümölcsvitamin
0

Írta:

A nyár visszavonhatatlanul megérkezett, ennek pedig egyértelmű jele, hogy érik a szezon egyik nagy kedvence, a cseresznye. Valószínűleg te sem bírod megállni, hogy rájárj csemegézni erre az isteni gyümölcsre. Nem is kell kerülőutakat keresned, hiszen rengeteg pozitív élettani hatása miatt érdemes belőle minél többet fogyasztanod.

Vértisztító hatású

Talán sokan nem is gondolnák kedvenc gyümölcsükről, hogy mennyi bajra megoldást kínál. A cseresznye szuper vértisztító hatással bír. Hidd el, ha rendszeresen fogyasztod, egészen biztosan az egészségedre válik majd.

Szabályozza a szervezet hormonműködését

Változó korban lévő nőknek, terheseknek, szoptatós anyukáknak különösen ajánlott a cseresznye fogyasztása. A felborult hormonműködést ugyanis kiegyensúlyozza, sok kellemetlenségtől kímélve meg a hasonló problémákkal küzdő nőket.

Lúgosít

A szervezet elsavasodása nagy veszélyeket rejt. Érdemes odafigyelned erre, és ha esetleg te is érintett vagy, tegyél ellene, hogy minél tovább megőrizhesd az egészségedet. Képzeld, ha sok cseresznyét eszel, lúgosító hatása miatt még a savasodási folyamatokat is megállíthatod, visszafordíthatod.

Erősíti a csontokat

Szerencsére a cseresznye kalciumtartalma igen magas, ezért a csontozat erősítésére, illetve fejlődő szervezet számára igen fontos a fogyasztása. Mivel nálunk nőknél a csontritkulás kialakulásának esélye is jóval nagyobb, mint a férfiaknál, megelőzésképpen egyél sokat ebből a gyümölcsből.

48836564 - fresh cherries in bowl on table

Természetes vízhajtó

Mivel nyáron egyébként is rengeteg folyadékra van szüksége a szervezetnek, jó ha természetes vízhajtók segítségét is igénybe veszed, főleg, ha hajlamos vagy a vizesedésre. A cseresznyére e tekintetben is számíthatsz, hiszen természetes vízhajtó hatása révén segít a bevizesedett területek „megtisztításában”, a felesleges folyadék elhajtásában.

Lassítja az öregedést

A cseresznye szuper bioflavonoid-forrás, ami semlegesíti a sejtkárosító szabad gyököket, lassítva ezzel az öregedési folyamatokat. Mert igaz, hogy a külső hidratálás is nagyon fontos fiatalságunk megőrzésében, de a belső táplálásról se feledkezz el, ha fontos számodra bőröd állapota.

Bővelkedik vitaminokban

Jó hír, hogy a cseresznye is bővelkedik vitaminokban és ásványi anyagokban. Az A-, B- és C-vitaminokon túl foszfor-, kálium-, és kalciumforrás is. Mindent együttvéve tehát érdemes ebből a gyümölcsből minél többet enni, amíg szezonja van, hiszen rengeteg pozitív élettani hatása van szervezetünk működésére.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X