Főoldal > DIÉTA > 4 tipp, hogyan kezdd háj nélkül a januárt

4 tipp, hogyan kezdd háj nélkül a januárt

diétaéletmódváltásfogyásfogyókúrahízáskarácsonytestsúlyzsírégetés
0

Írta:

A karácsonyi pihenés, a nehéz ételek, az ünnepi koktélok, és a kalóriákban gazdag desszertek még azokra is hatással vannak, akik egyébként egész évben folyamatos kontroll alatt tartják testsúlyukat, mindenük a mozgás, és nem csábulnak el semmilyen finomság kedvéért sem. Karácsony úgyis csak egyszer van évente, így talán belefér egy kis lazítás, ne ess pánikba, ha a dőzsölés végére a mérleg kicsit többet mutat.

1. Maradj távol a mérlegtől!

Ha tudod, hogy bűnöztél, és valószínűleg felszedtél egy kicsit, nem kell magad azzal is sokkolni, hogy ráállsz a mérlegre, és szám formájában is szembesülsz a „vétkeddel”. Ha fel szeretnéd mérni a károkat, hagyatkozz inkább a ruháidra: bújj bele a kedvenc nadrágodba, felsődbe, és nézd meg, mi változott. Ha ugyanolyan kényelmesek, mint eddig, akkor semmi gond, ha viszont szorítanak, feszülnek, akkor fogd vissza a nassolást, a nagy kajálásokat, és igyekezz minél több zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani, és ne feledkezz meg a mozgásról sem. Pár nap alatt érezni fogod a hatást.

2. Légy türelmes!

Azt biztosan tudod, hogy a kilók sokkal gyorsabban mennek rád fel, mint ahogyan le tudod adni őket, úgyhogy ne dühöngj, ne keseredj el, legyél inkább türelmes. Odafigyeléssel, és fokozatossággal meg fogsz  tudni szabadulni a fölöslegtől. Óvakodj a drasztikus intézkedésektől, mind például a koplalás, vagy a léböjtkúra, mert ezektől csak még idegesebb és elkeseredettebb lehetsz, hiszen nehezen kivitelezhetők, és nem mindig éred el a kívánt hatást velük. Dönts inkább okosan, és kezdd a vízfogyasztásod megduplázásával, emellett válassz olyan ételeket, amelyeknek magas a víztartalma, például uborkás, spárgás fogásokat, leveseket. Fogyassz minél több rostdús ételt, például brokkolit, karfiolt, babot, ezek feltöltenek majd energiával, telítenek, segítenek elkerülni a nassolást, és javítják az emésztést. Így beindul a fogyás, és hamarosan leszámolhatsz a fölös kilókkal.

3. Egyél egészségesen!

Első lépésben szabadulj meg az összes karácsonyi maradéktól, amelyek további csábítást jelentenének számodra. Aztán szerezz be egészséges finomságokat, sok zöldséget, gyümölcsöt, saláta-alapanyagot, magas rosttartalmú, teljes kiőrlésű gabonaféléket, barna rizst, halakat, sovány húsokat, és ezekből készítsd az ételeidet a továbbiakban. Kerüld a cukrot, a hozzáadott sót, a zsíros tejtermékeket, amíg ismét vissza nem kapod „régi önmagad”.

4. Izzadj!

A lustább napoknak vége, itt az ideje ismét mozgásba lendülni, és izzadni egy kiadósat a futópadon, a bringán, vagy a jógaórán. A tested hálás lesz azért, hogy ismét használod az izmaidat, feltöltődsz energiával, kiizzadod a felgyülemlett méreganyagokat, és levezeted a feszültséget. A mozgás után lazíts egy kicsit a szaunában, az szintén fokozza a méregtelenítési folyamatokat, és kellemesen érzed majd magad utána.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X