Főoldal > DIÉTA > Vigyázz, nehogy az izmaidból fogyj!

Vigyázz, nehogy az izmaidból fogyj!

diétaedzéserősítő edzésétkezésfehérjefogyásizommozgássúlyzózsírégetés
0

Írta:

Az izmos test mindenki álma, és kitartó, kemény edzésekkel, megfelelő táplálkozással bárkinek megadathat. Vigyázz rá nagyon, mert néhány „izomgyilkos” szokás gyorsan elintézheti a kemény popsidat és formás bicepszedet.

A fehérjebevitel nem jókor történik

Az izmoknak fehérjére van szükségük a fejlődésre, ez tiszta sor. Az már azonban sokaknak nem egyértelmű, hogy mikor is kell azt a fehérjeturmixot felhörpenti. Az edzések előtti fehérjebevitelnek nem sok értelme van, akkor leginkább szénhidrátokra van szüksége a szervezetnek, testmozgás után viszont egyenesen éheznek az izmok a proteinre. Ha a fehérjepótlás elmarad, az izmaid nem fejlődnek, az izomrostok nem vastagodnak, a sikerélmény és a látványos eredméy elmarad.

Nem megfelelő súlyokkal edzel

A súlyokat mindaddig emelni kell, amíg el nem éred a kívánt formát. Ha kisebb súlyokra váltasz, akkor természetesen izmaid is kisebbek lesznek, összeesnek. Ne hivatkozz fáradtságra, ha egyszer elérted a kitűzött célt, csak úgy tarthatod meg, ha nem adsz alább.

36065346 - beautiful muscular fit woman exercising building muscles

Túl sokat kardiózol

A kardió nagyon jó és hasznos, hiszen rengeteg egészségügyi hatása ismert. Azonban a túl intenzív és túl sokáig végzett kardiómozgás nem csak a zsírpárnákat, de bizony az izmokat is nagy eséllyel eltünteti. Érdemes beszerezned egy pulzusmérő órát, és kiszámolnod, hogy milyen tempó az ideális számodra például futás közben, ami már zsírt is éget, de az izmaidat még véletlenül sem építi le.

Rossz táplálkozás

Hiába a sok súlyzós edzés és fehérje, ha mellette nem figyelsz a helyes táplálkozásra. A fehérjeporok és proteinszeletek rendszeres fogyasztása nem jogosít fel arra, hogy mellette minden más egészségtelen és hizlaló ételt egyél. Ha nem iktatod ki a fehér lisztet és cukrot, és nem fogyasztasz megfelelő minőségű és mennyiségű folyadékot, sok  nyers zöldséget és gyümölcsöt, annak zsírpárnáid igen, izmaid viszont egyáltalán nem fognak örülni.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X