Főoldal > DIÉTA > Diéta és sport ellenére hízol? Ez lehet az oka!

Diéta és sport ellenére hízol? Ez lehet az oka!

alvásdiétaegészségéletmódfogyásfogyókúrahízásmérlegpajzsmirigystressztáplálkozás
0

Írta:

Sok fogyókúrázó értetlenül áll reggelente a mérlegre, amiért annak nyelve egy hajszálnyit sem megy lejjebb már hosszú hetek óta. Hiába a rendszeres testmozgás és a diétás étrend, ha néhány olyan tényező áll a háttérben, ami megakadályozza a testsúlycsökkenést, akár még a súlygyarapodást is elősegítheti.

Kevés alvás

Ha valaki nem pihen éjszakánkét 7-8 órát úgy, hogy közben nem, vagy csak néha-néha ébred meg, az hiába is számol a tökéletes bikinialakkal. A kialvatlanságot a szervezet stresszként értékeli, így azonnal megkezdi a zsírraktározást. Másrészt a fáradt, nyűgös emberek sokkal hajlamosabbak a stresszevésre, ami a fogyókúrának nem, ám a zsírpárnácskáknak igencsak kedvez.

A pajzsmirigy alulműködése

A pajzsmirigyproblémák sajnos nem csak a hormonműködésre, de még a testsúlyra is hatással lehetnek. Míg a pajzsmirigy túlműködése fogyáshoz, addig az alulműködés hízáshoz vezethet, mert a pajzsmirigy az anyagcsere működésére is hatással van. További tünetek lehetnek még az ingerlékenység, aluszékonyság, fejfájás. Érdemes orvosoz fordulni, és ellenerőztetni az értékeket, ha azt tapasztaljuk, hogy nem hogy nem akarnak lemenni a kilók, de a diéta ellenére egyre gyarapodik a testsúlyunk.

53435597 - healthy eating, cooking, vegetarian food, dieting and people concept - close up of woman with blender and strawberries pouring milk shake to glass at home

Gyógyszerek mellékhatása

Ha a fogyókúráddal egy időben kezdtél el szedni egy új gyógyszert vagy vitaminkészítményt, akkor előfordulhat, hogy nemhogy fogynál, inkább magadra szedsz még néhányat kilót. Mindenképpen olvasd el a betegtájékoztatót és kérj tanácsot kezelőorvosodtól, mert lehet, hogy egy másik készítmény szedése javasolt ez esetben számodra.

Nehéz időszak

A stressz, családi vagy munkahelyi problémák mindenkire másképpen hatnak. Míg egyesek belefogynak az állandó őrlődésbe, mások édességgel jutalmazzák magukat, az evésben találnak megnyugvásra. Természetesen egyik eset sem ideális, ha azonban az utóbbi kategóriába tartozol, akkor a fogyás szempontjából szinte mindegy, hogy akár naponta futsz és edzel, a kilók száma egyre gyarapodni fog, ha nem figyelsz a megfelelő táplálkozás mellett a nasik elhagyására is.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X