Főoldal > DIÉTA > 5 ok, amiért szénhidrát nélkül nem lehet fogyni

5 ok, amiért szénhidrát nélkül nem lehet fogyni

diétaétkezésétrendfogyásfogyókúrahiányszénhidrátszénhidrátmentestápanyag
0

Írta:

Ne vond meg magadtól a szénhidrátokat, nagy szükséged van rájuk, ha fogyni szeretnél!

1. Lehangolt és stresszes leszel

Bármilyen kis apróságért kiborulsz a családtagjaidra? A forgalomban aktívan  “anyázol”, mert nem halad az előtted lévő? Ennek bizony egyik oka lehet a szénhidrátmentes diétád is. Több felmérés is kimutatta, hogy azok, akik mellőzik, vagy drasztikusan csökkentik a szénhidrátot az étrendjükben, sokkal hajlamosabbak az ingerlékenységre, feszültségre. Viszont amint visszatértek a normál táplálkozásra, tehát elegendő szénhidrátot fogyasztottak, sokkal nyugodtabbakká, higgadtabbá és kiegyensúlyozottabbá vált a kedélyállapotuk. Már csak ezért sem érdemes száműznöd a szénhidrátokat.

2. Inkább hízol, mint fogysz

A feszültségnek és a lehangoltságnak egyenes következménye, hogy a szervezetedben megemelkedik a stresszhormon-szint, mely bizony szép kis étvágyat tud produkálni, melynek aztán egy kiadós kajálás lesz az eredménye. Akár az éjszaka közepén is. Így aztán az alaposan megtervezett diétádnak is búcsút mondhatsz.

46699378 - halloween scary pasta food vampire face with big eyes and moustaches in red dish for celebration party decoration on vintage wooden table background

3. Hosszú távon nem fenntartható

Bár lehet, hogy nagyon elszánt vagy a szénhidrátmentes diétáddal kapcsolatban, és akár fél évig is bírod, de a tanulmányok azt bizonyítják, hogy ezt élethosszig nem lehet ezt csinálni, ugyanis az alanyok viszonylag korán feladják ezt a típusú diétát. Szemben a normál, megfelelő mennyiségű szénhidrátot tartalmazó fogyózókkal szemben, akik átlagban 2 évig is bírják a strapát.

4. Puffadást okoz

Úgy gondolod, hogy a szénhidrát az oka annak, amiért nem tudod begombolni magadon a nadrágodat? Akkor gondold át még egyszer a dolgot! A szénhidrátmegvonás egyik kellemetlen következménye ugyanis a székrekedés, melytől a diétát követők nagy része szenved. A salakanyag felgyülemlik a bélrendszeredben, így ne csodálkozz, hogy egyre nehezebben tudod összehúzni magadon a nadrágodat.

5. Kiéhezik a szervezeted

Akármilyen elszánt is vagy, a szervezeted megérzi, hogy hiányzik neki valami. Ezt a kutatók is felismerték, és egy felmérésből kiderült egy tesztreggeli alkalmával, mikor a résztvevők minden szabályt áthághattak, hogy a szénhidrátmentesek egyből nekiestek a bőséges szénhidrátot és zsírt tartalmazó ételeknek, míg a rendes diétázók ugyanúgy követték az étrendjüket, mint azelőtt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X