Főoldal > DIÉTA > Durva, mennyi felesleges kalóriát eszel meg egy év alatt!

Durva, mennyi felesleges kalóriát eszel meg egy év alatt!

alakcukorédességétkezésfogyáshízáskalóriaszénhidráttestzsírégetés
0

Írta:

Imádsz mindent, ami édes? Nem tudsz lemondani a nyalánkságokról? Meg fogsz döbbenni, mennyi extra kalóriát viszel be a szervezetedbe egy év alatt!

Sokan unaloműzésből nassolnak, mások a munkaidő végét próbálják kihúzni egy kis csokival, de olyanok is vannak, akik egyszerűen csak megkívánják az édességeket. Egy biztos: rengeteg extra kalóriát viszel be a szervezetedbe egy-egy szelet nápolyival – el is áruljuk, pontosan mennyit!

A holland Kallø élelmiszergyártó cég nemrégiben készített egy felmérést, amiből kiderült, hogy egy átlagos nő nagyjából 100.000 (!) felesleges kalóriát eszik meg egy évben – ezt pedig csak a csokiknak, a krémes desszerteknek és hasonló nasiknak köszönhető.

A megdöbbentő igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ennyi kalóriát kb. 50 nap alatt tudnál elfogyasztani, szóval legalább másfél hónapra elegendő élelmiszer kalóriaértékével egyenlő nasikat eszel meg egy évben. Durva!

36897636 - beauty fashion model girl taking sweets and colorful donuts

A The Sun brit napilap szerint ráadásul egy átlagos, irodában dolgozó, mozgásszegény életmódot folytató nő egy évben 135 darab kekszet, 90 szelet süteményt, 90 tábla csokit és 45 fánkot eszik meg egy évben – ezek pedig nagyon magas adatok!

A felmérésből egyébként az is kiderült, hogy munkaidőben, leginkább délelőtt 10.30 és 15.30 között nassolunk a legtöbbet, pénteken és a hétvége folyamán viszont visszafogjuk az édesség utáni vágyunkat, hogy az egészséges étkezésre koncentrálhassunk. Hétfőtől azonban minden kezdődik elölről, hiszen kinek nem esne jól egy tábla csoki a hét első napján?

Bár a dietetikusok és az étkezési szakértők legújabb álláspontja szerint nem a napi kalóriaérték és a testünk BMI-indexe számít, a kiegyensúlyozott, egészséges élethez hozzátartozik, hogy mértéket tudunk tartani az édességekből és a cukorral dúsított élelmiszerekből, italokból!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X