Főoldal > DIÉTA > Szépülj étkezéssel: tuti finomságok a szépségért

Szépülj étkezéssel: tuti finomságok a szépségért

antioxidánsdiétaegészségételétkezésfogyásszépségtápanyagtáplálkozásvitamin
0

Írta:

A tudatos táplálkozás nemcsak az egészségedhez és a jó alakodhoz járul hozzá, hanem a szépséghez is – próbáld ki a legjobb szépítő finomságokat!

Lazac

Remek omega-3 forrás, csökkenti a bőrgyulladás esélyét, puhává teszi a bőrt, megakadályozza a bőrpírt és a ráncokat. Antioxidánsai és B- és D-vitaminjai is segítenek.

Joghurt

Válassz alacsony zsírtartalmú joghurtot, melyben csont- és körömerősítő kalcium van, emellett probiotikumok is az egészséges emésztésért és immunrendszerért.

Áfonya

Gazdag antoxidáns-forrás, gátolja a szabadgyökök kialakulását, akadályozza a hosszú távú sejtkárosodást, és az áfonyafogyasztás a gyulladások megelőzésében is segít.

Spenót

A zöld leveles növény remek béta-karotin- és luteinforrás, melyek védik a szemet. Emellett vasban is bővelkedik, ezzel a vérképzést segíti. K-vitamint, folsavat és antioxidánsokat is tartalmaz.

Bowl of fresh colorful salad with fork and spoon on wooden surface

Paradicsom

Szintén fontos likopinforrás a paradicsom, béta-karotint, C- és B-vitamint is tartalmaz, immunerősítő, emésztésserkentő hatással is bír.

Dió

Ez a csonthéjas remek omega-3 forrás, és E-vitaminban is bővelkedik, ezzel segíti a pikkelysömör és ekcéma kialakulását.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X