Főoldal > DIÉTA > Itt az új diétás nyalánkság: a csokoládés hummusz!

Itt az új diétás nyalánkság: a csokoládés hummusz!

csicseriborsócsokoládéhummusz
0

Írta:

Külön-külön is nagyon finomak, de a kettő párosítása egészen elképesztően jó!

Az egyik legjobb (és legőrültebb) étkezési trend a csokoládés hummusz, amely szépen lassan az egész világot meghódítja.

A két finomság meglepő párosítása egy édes-kesernyés ízt eredményez, mely annak köszönhető, hogy a vegánok körében is nagy népszerűségnek örvendő fehérjeforrást, azaz a hummuszt nem a megszokott fokhagymával és olívaolajjal, hanem kakaóporral, mentaolajjal, vaníliaaromával és mézzel ízesítik.

A dietetikusok szerint a csokoládés hummusz nem csak azért örvend egyre nagyobb népszerűségnek, mert könnyen elkészíthető és egészséges, hanem mert más desszertek (pl. muffinok, banánkenyerek, palacsinták, gofrik és kalácsok) feltéteként is meglepően jól szuperál. Sőt! Ha túlontúl édesszájú vagy, egy kis epret, banánt és áfonyát is hozzákeverhetsz a csokoládés hummuszodhoz – bár figyelembe kell venned, hogy akkor a többi összetevő íze sem lesz olyan erőteljes.

A csokoládés hummusz egyébként sem kalóriában, sem tápértékben nem tér el az eredeti változattól, csak annyiban, hogy plusz két teáskanálnyi cukrot tartalmaz a méz természetes jelenlétéből adóan – de ezt akár ki is hagyhatod, vagy más édesítőszerre is lecserélheted.

Téged is kíváncsivá tett ez az új egészséges nyalánkság? Próbáld ki!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X