Főoldal > DIÉTA > Kora reggel edzel? Így étkezz előtte

Kora reggel edzel? Így étkezz előtte

edzésenergiaétkezésétrendsport
0

Írta:

Az éhgyomri edzésnek is megvannak a maga előnyei, azonban egy súlyzós, vagy hosszabb távú futás előtt érdemes néhány falatot bekapnod még akkor is, ha csak kora reggel van időd a testmozgásra.

Gondolkodj előre

Ha éppen annyi időd van reggelente, hogy gyorsan összekapd magad, érdemes már előző nap elkészíteni a reggelidet. Fantasztikus reggeli étek például a zabpehely, amit már előző nap megfőzhetsz, és reggel már csak annyi dolgod van, hogy bekanalazd ezt az energiát adó csodagabonát.

Kapj erőre gyümölcslevekkel

Itt a nagy gyümölcsdömping, érdemes kiélvezni jótékony hatásukat. Amellett, hogy hozzájárulnak egészséged megőrzéséhez és késleltetik a ráncok kialakulását, még extra adag lendülettel is felvérteznek. Ha tényleg nincs időd reggelizni, vagy egész egyszerűen nincs étvágyad ébredés után, fogyassz gyümölcslevet, és a benne található gyümölcscukor és lassan felszívódó szénhidrát kitartóbbá, energikusabbá tesz.

65499222 - running woman athlete runner getting ready for beach morning run by tying shoe laces of running shoes with green vegetable smoothie breakfast. closeup on feet. fitness and healthy lifestyle concept.

Elő a snackekkel reggel is

Ha se főzőcskézni, se gyümölcscentrifugázni nincs kedved, jó szolgálatot tehet néhány falat snack is. Érdemes mindig tartanod otthon joghurtot, banánt, zabkekszet, hogy a nagy rohanásban, akár az autóban is magadba diktálhass egy kis tápanyagot. Ha van energia, akkor pedig az edzés intenzitásának növelése miatt az alakformálás és fogyás is sokkal gyorsabban megy végbe.

Töltekezz egy kis energiával

Ha mégis éhgyomorral veted bele magad a soron következő edzésedbe, gondoskodj arról, hogy legyen nálad valami, amiből szükség esetén erőt meríthetsz. Instant megoldásként megengedettek ilyenkor az energiaszeletek, -gélek, amelyek egyrészt kis helyen is elférnek, így akár a futóedzéseidre is magaddal viheted, és garantáltan néhány perc alatt új lendületet adnak.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X