Ha valami könnyebb vacsorát szeretnél, ami gyorsan elkészül, próbáld ki ezt a receptet!
Hozzávalók (4 adagra)
- 2 közepes padlizsán
- 1 vöröshagyma, apróra vágva
- 1 ek. olíva olaj
- ½ csésze zöldség alaplé
- 2 paradicsom felkockázva
- 1 és ½ csésze főtt lencse
- 200 g reszelt sajt
- só
- bors
- oregánó
- kömény
- 1 ek. paradicsom szósz
- friss zöldfűszer
Elkészítés
- A padlizsánokat mosd meg és vágd félbe hosszában, majd vágd ki a belsejüket, hogy maradjon 4 padlizsáncsónakod.
- A padlizsánok belsejét késes aprítóban vagy botmixerrel pürésítsd le.
- Hevíts olajat egy serpenyőben, majd párold üvegesre a hagymát. Erre jöhet a főtt lencse, a padlizsánpüré és a paradicsomkockák is, majd a zöldség alaplé.
- Ízlés szerint fűszerezd be a lencsés-paradicsomos-padlizsános ragut, és párold egy ideig.
- Ha elkészült, töltsd meg a padlizsáncsónakokat a raguval, majd szórd meg az összeset reszelt sajttal.
- Egy papírral bélelt tepsiben süsd készre a padlizsánokat 180 Celsius-fokos sütőben, majd szórd meg friss zöldfűszerrel mindegyiket tálalás előtt!
Jó étvágyat!
(VIA)
Fotó: Getty Images