Főoldal > FOGADOM > Tényleg jót tesz a sok séta?

Tényleg jót tesz a sok séta?

edzésgyaloglásizületekmegerőltetmozgásséta
0

Írta:

A kutatások szerint a kevesebb séta többet ér, mint az órákon át tartó gyaloglás!

A legújabb fitnesz applikációk és lépésszámláló programok arra ösztönöznek, hogy minél többet sétálj nap mint nap – egy új kutatás szerint viszont egyáltalán nem egészséges napi 10 000 lépésszám fölé menni, mert csak feleslegesen terheljük az ízületeinket.

A márciusban közzé tett felmérésben két csapat viselkedését figyelték meg a szervezők: az egyiknek napi 8 kilométert, azaz kb. 10 000 lépést, míg a másiknak csak 2,4 kilométert, azaz kb. 3000 lépést kellett megtennie – az is csak több részre bontva, napi három alkalommal.

Annak fényében, hogy a kutatásban résztvevők semmilyen más fizikai aktivitást nem végeztek, különösen megdöbbentő az eredmény: azok ugyanis, akik kevesebb távot tettek meg, jobb állóképességgel rendelkeztek, mint akik sokkal többet gyalogoltak.

29285039 - a young woman is walking into the sunset in a park

Ennek a szakértők által felügyelt kutatásnak az eredménye még az orvosokat is megdöbbentette, ugyanis sokáig azt hitték, hogy minél többet mozog és sportol valaki, annál jobb állóképességgel rendelkezik. Ez a teszt azonban bebizonyította ennek ellenkezőjét.

Ha a jövőben tehát te is órákon át kocogsz vagy sétálsz, esetleg a konditeremben izzadsz, emlékezz rá, hogy kevés mozgás is hatásos lehet, ha azt megfelelő körültekintéssel csinálod!


További cikkeink a témában

edzésfogadom

4 tipp, mire figyelj futás közben

Írta:
0

Bár maga a futás tényszerűen „csak” annyit jelent, hogy egyik lábadat a másik elé helyezed, de egyáltalán nem mindegy, hogyan csinálod. A következő tippekkel te is könnyedén javíthatsz a technikádon, így legközelebb már úgy futhatsz, mint egy profi!

Kövess Facebook-on!
X