Főoldal > #JÓLVAGYOK > 5 bevált tipp, hogy leadd a hasadról a felesleget

5 bevált tipp, hogy leadd a hasadról a felesleget

alkoholdiétaétkezésfehérjefogyáshaskockás haslapos hastojászsírégetés
0

Írta:

Bármennyire is szeretnéd már a kockákat látni, még mindig jobban domborodik a pocakod a kelleténél? Ha beiktatsz néhány apró változtatást, hamarosan boldog búcsút vehetsz a hasi zsírpárnáktól!

1. Egyél kevés összetevőt tartalmazó ételeket

A kevesebb néha több, és ez kiemelten igaz, ha a táplálkozásról van szó. Ha azt látod, hogy egy adott étel több mint tíz vagy akár húsz összetevőt tartalmaz, garantáltan jobban jársz, ha a polcon hagyod. A sok hozzávalós termékek több formájában tartalmazzák a cukrot, tele vannak tartósítószerekkel, mesterséges aromákkal, színezékekkel és ízfokozókkal. Ha laposabb hasra és egészségesebb testre vágysz, tedd le a voksod a tiszta ételek mellé, amelyek kizárólag tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat tartalmaznak. Mindig töltsd fel a konyhád friss gyümölcsökkel, zöldségekkel, hüvelyesekkel, ökológiai gazdálkodásból származó húsokkal és minőségi tejtermékekkel, illetve, ha teheted, meleg ételeidet készítsd el magadnak.

2.  Vezess táplálkozási naplót

Egészségesen étkezel és rendszeresen jársz edzeni, így elképzelésed sincs, mi az oka, amiért még mindig ott vannak a zsírpárnák a hasadon? A gond valószínűleg a táplálkozásodban rejlik. Hogy fény derüljön a titokra, vezess táplálkozási naplót. Legegyszerűbb, ha egy applikációban teszed, mert az nemcsak a kalóriabevitelt számolja, hanem a szénhidrát, a zsír és a fehérje elosztását, illetve a cukor és a rost bevitelét is. Lehet, hogy rengeteg cukor rejlik olyan ételben, amiről nem is sejtetted? Napi kalóriabeviteled 45%-a áll zsírból az ajánlott 25-30% helyett, míg alig eszel fehérjét?

3. Ne csak Húsvétkor kerüljön az asztalodra tojás

Félsz a tojástól, mert sokáig rossz hírét keltették? Ne tedd! A tojás igen egészséges és remek fehérjeforrás. Egyetlen tojás 77 kalóriát és 7 g fehérjét tartalmaz, de biológiai értéke közel 100. Ez azt jelenti, hogy teljes mértékben hasznosul a szervezetben. A reggelire elfogyasztott tojás jelentősen csökkenti a kalóriabevitelt az elkövetkező 24 órában, illetve hatékonyabban csökkenti a derék körfogatát, mint más, hasonló táplálékok.

4. Vesd be az Omega-3 zsírsavakat

A hal heti kétszeri fogyasztását is jó szívvel ajánljuk, mivel remek Omega-3– és fehérjeforrás. Az Omega-3 fokozza a zsírfelhasználásért és csökkenti a zsírraktározásért felelős gének kifejeződését. Ha nem szereted a halat, vagy ritkán kerül a tényérodra, naponta 9-10 mg halolajat tartalmazó kapszulával helyettesítheted, hogy elérd a lapos hasat, ugyanis csökkenti a májban és a hasüregben, illetve azok körül felhalmozódott zsírokat. Amennyiben túl kevés zsírt eszel, a szervezeted takarékoskodni fog a kalóriákkal, és az anyagcseréd még lassabb lesz.

5. Kerüld az alkoholt

Hiába étkezel tisztán, ha az esti buliban elveszted a kontrollt, és megiszol jó néhány pohárral. Az alkohol 1 grammjában ugyanis 7 kalória van, és akkor még nem beszéltünk az ízesített, cukorral teletömött koktélokról és likőrökről. Természetesen heti 1-2 pohár száraz vörösbor még nem okoz elhízást, a rendszeres alkoholfogyasztás azonban a jó kedv mellett extra kilókkal ajándékoz meg tested középső tájékán. Ha lapos hasra vágysz, kerüld az alkoholt.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X