Főoldal > MOZGÁS > Feszes izmokat szeretnél? Itt a hot iron!

Feszes izmokat szeretnél? Itt a hot iron!

fogyókúrahot iron
0

Írta:

A Hot Iron egy egyedülálló súlyzórudas, csoportos, szakképzett edző által irányított edzésmódszer a gyors, ugyanakkor tartós edzés eredmények eléréséhez. Nem egy „csodaeszközről“ vagy misztikus edzésmódszerről van szó, hanem gyógytornászok, természetgyógyászok, testnevelő tanárok, testépítők, nemzetközi fitness prezenterek által létrehozott edzésprogramról. Több éven keresztül a legfrissebb ismeretek alapján fejlesztették tovább, és mára több európai egyetem és főiskola […]

A Hot Iron egy egyedülálló súlyzórudas, csoportos, szakképzett edző által irányított edzésmódszer a gyors, ugyanakkor tartós edzés eredmények eléréséhez. Nem egy „csodaeszközről“ vagy misztikus edzésmódszerről van szó, hanem gyógytornászok, természetgyógyászok, testnevelő tanárok, testépítők, nemzetközi fitness prezenterek által létrehozott edzésprogramról. Több éven keresztül a legfrissebb ismeretek alapján fejlesztették tovább, és mára több európai egyetem és főiskola is beépítette a képzésébe.

Miért súlyzós edzés?
A testzsírszázalék csökkenését legtöbben hagyományos módon, vagyis állóképességi (cardio vascularis) edzéssel próbálják elérni. A testzsírszázalék csökkenését éppen ilyen hatékonyan érhetjük el egy optimálisan tervezett és végrehajtott súlyzós edzéssel, amely azonban egy lényegesen időtakarékosabb megoldás. Egy hatásos súlyzós edzés alatt ugyanis közel azonos kalóriát égetünk el, mint egy állóképességi edzés alatt.
Az úgynevezett „utóégető hatás“ – azaz edzés utáni kalóriaégetés – azonban sokkal magasabb, mint egy állóképességi edzés után. Egy jól összeállított súlyzós edzést követő 24-48 órában a test minden egyes gramm megdolgozott izma a regenerációs munka hatására kalóriákat éget. Ez az úgynevezett emelkedett alapanyagcsere. A legjobb a dologban, hogy ez magától történik, semmit sem kell tennünk érte. Micsoda luxus!
Az egyórás edzés alatt elégetett kalóriák nem a test zsírdepóiból származnak. Meghatározó tehát az edzésnap maradék 23 órája, amely során a megemelkedett alapanyagcsere hatására a zsírraktárak folyamatos utóégetés alatt állnak. A megfelelő táplálkozás ezalatt fontos szerepet játszik, hiszen a magát újraépítő szervezet azokból az anyagokból táplálkozik, amit ezalatt az időszak alatt bevitelre kerül.

A nők és az izmok

0006148_1.jpg ()

Az izomzat tehát nemcsak feszessé teszi a testet, hanem egy 24 órás zsírégető garanciát is jelent. A nők aggodalma a nagyobb izmok „lerakódásától“ teljes tévhit, mivel nem rendelkeznek azzal a hormonmennyiséggel (tesztoszteron), amely ennek az alapfeltétele.
A Hot Iron különböző óratípusai különböző edzéshatást eredményeznek. A programok túlnyomó része erő-állóképességi edzés, izmonként közel 50 ismétlés számmal, amelyek feszes, látványos, de nem megnövekedett izomzatot eredményez.

Hogyan vezet a Hot Iron céljaid eléréséhez?
A Hot Iron különös gondot fordít arra, hogy a fejlődésed folyamatos legyen. A Hot Iron 9-12 hetes periódusokkal dolgozik, hiszen ez az az időintervallum, amely alatt az adott terhelésre reagál az izomzat, fejlődik, majd végül hozzászokik. A periódusokon belül az eredményt a súlyok változtatása garantálja. Különböző periódusokban a megváltoztatott gyakorlatok szintén a fejlődés biztosítékai. A leglényegesebb garancia az eredményre azonban az alapjaiban különböző kétfajta izomterhelés (az erő-állóképességi terhelés illetve a hypertrófiás izomfejlesztő terhelés) periódusonkénti változtatása.

A mozgásforma különlegessége
Az iron system specialistái teljes mértékben az edzés és a test kölcsönhatására koncentráltak – nem tánc, nem step, nem aerobic, hanem testformálás, ciklikus, periodikus módszerrel. A magával ragadó zene, a kitűnő gyakorlatsorok, valamint a motivált edzők segítenek életed legjobb formájához. Ehhez pedig elegendő hetente kétszer Hot Iron-nal edzeni és jól érezni magad.

Mik tehát a hot iron előnyei?

  • hatékony, időtakarékos tréning
  • egy óra edzés 23 óra utóégetés
  • periódusonként változó edzésprogram, mely biztosítja az izomzatnak a változatosságot
  • a folyamatosan garantált fejlődést a súlyok, a gyakorlatok valamint a kétféle edzésmódszer változtatásával
  • az edző munkájának minőségét az évente kötelező képzések garantálják

HOT IRON STÚDIÓK

GOLD CENTER, 1117 Bp, Budafoki út 111-113.
VIKTÓRIA FITNESS, Kecskemét, Kisfaludy u.4-6.
CBA FITNESS 1103 Bp, Gyömrői út 99.
DALLOS FITNESS Győr, Marcal Teniszcentrum, Pápai
OXYGÉN WELLNESS 1139 Budapest, Fáy u. 45.
GILDA MAX 1136 Bp, Váci út 35.
ECHOFITNESS XIV. Thököly út 105.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X